kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu saunada hamam da var kuaför de!

Eylem BİLGİÇ
1971 senesinde kapılarını açan ve Türkiye'nin ilk saunası olan Deniz Sauna, bu yıl baştan ayağa kendini yeniledi. Artık merkezde hamamdan şok havuzuna, fitness salonundan kuaföre kadar her şey var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu saunada hamam da var kuaför de!
Son yıllarda yorgunluğunu üzerinden atmak, toksinlerden arınmak, hatta zayıflamak isteyenler saunanın yolunu tutuyor. Sauna o kadar popüler oldu ki, artık bu küçük ve sıcak odanın olmadığı bir spor ya da güzellik merkezi bulmak neredeyse imkansız. Hatta artık biraz hali vakti yerinde olanlar evlerine bile sauna yaptırıyor. Peki Türkiye'nin saunayla ilk 1971 yılında tanıştığını biliyor muydunuz? Yeşilköy'deki İstanbul Caddesi'nde açılan Deniz Sauna, o yıllarda Avrupalılar'ın bile daha yeni yeni keşfettiği bu küçük ve sıcak odaları Türkler'in de hizmetine sundu.

BAŞTAN AYAĞA YENİLENDİ
Tabii kısa zamanda da Deniz Sauna'nın, her biri birbirinden ünlü yüzlerce müdavimi oluştu. Yıllarla birlikte İstanbul'da birçok sauna açıldı ama Deniz Sauna hiçbir zaman popülaritesini kaybetmedi. İki yıl önce Deniz Sauna'yı eski sahiplerinden devralan Adem Şeyhanlıoğlu, burayı baştan ayağa yeniledi ve günümüze uygun, son derece modern bir sağlık merkezine dönüştürdü. Sadece, merkeze adını veren sauna bölümü yenilenmedi, daha birçok yeni bölüm de eklendi.

İŞADAMLARINA VIP ODA
Bu bölümlerin başında; dokuz kurnalı, göbek taşlı Osmanlı hamamı geliyor. Zaten son zamanlarda Deniz Sauna'ya gelenler en çok bu hamama rağbet gösteriyor. Deniz Sauna'da, sauna ve hamamın yanı sıra Fin buharı, duş buhar odası, soğuk dinlenme odası, şok havuzu, solaryum, yüzme havuzu, fitness salonu ve vitamin barı var. Ayrıca dileyen masaj salonunda masaj yaptırırken, dileyen de merkezden çıkmadan önce kuaför bölümünde saçını yaptırabiliyor. Deniz Sauna'nın ilginç bölümlerinden biri de zırhlı, kurşun geçirmez VIP odası. Adem Şeyhanlıoğlu, içinde bir çalışma masası, yatak ve bilgisayar olan bu odayı daha çok işadamlarının tercih ettiğini söylüyor.

KINA GECELERİ YAPILIYOR
Deniz Sauna; müşterilerini kına gecesi ve özel günlerde de ağırlıyor. Yani dileyen herkes, kına gecesini ya da özel bir gününü merkezin hamamında, ailesiyle ve arkadaşlarıyla kutlayabiliyor. Deniz Sauna'ya üye olmanın yıllık ücreti ise bin 500 dolar. Ama dileyen herkes, sadece 30 YTL ödeyerek, hafta içi ve hafta sonu yani 7 gün Deniz Sauna'daki bütün bölümlerden yararlanabiliyor.
Haberin fotoğrafları