kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sahneye çıkmamı Poyrazoğlu onayladı!

'Sadece Arkadaşız' adlı oyunla tiyatroya adım atan Deniz Akkaya, Yeni Aktüel'e konuştu: Benimki asla cahil cesareti değil! Okuma provalarında Ali Poyrazoğlu'nun onayını aldım!..
Usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu'nun öğrencilerinden Onur Şenay'ın kendi kurduğu 'Tiyatro Şenay'da geçtiğimiz hafta sahnelenmeye başlanan 'Sadece Arkadaşız' adlı oyun, oyuncu kadrosundaki sürpriz bir isimle dikkat çekiyor. Onur Şenay'ın hem yazıp, hem de oynadığı oyunda; Levent Can ve Murat Şenol'un yanı sıra ünlü manken Deniz Akkaya da rol alıyor.

DENİZ'E GÜVENİYORUM
Onur Şenay, Deniz Akkaya'nın kadroya dahil oluş hikayesini şu sözlerle anlatıyor: "Hepimiz önceden bir şekilde birbirimizi tanıyorduk. Kadroya önce Levent Can, ardından Deniz Akkaya dahil oldu. Daha sonra Murat Şenol ve yönetmenimiz Özdemir Çiftçioğlu da aramıza katıldı. hazır olduğu için ona sadece yardımcı oluyoruz. O iyi bir öğrenci ve sahnede korktuğum hiçbir şey olmadı. Oynarken rol arkadaşına güvenmek çok önemlidir. Ben rol arkadaşıma güveniyorum. Kafam rahat çıkıyorum sahneye."

KABUĞUMU KIRDIM!
Akkaya ise, neden tiyatro yapmaya heves ettiğini şöyle açıklıyor: "İyi bir tiyatro izleyicisiyim ama her iyi izleyici bir gün mutlaka iyi bir oyuncu olacak diye bir kaide yok. Yaptığım her işte olduğu gibi, tiyatro yapmama gelen eleştiriler de modelliğimle ilgili. Belli kalıplar var ve o kalıpların dışına çıkmaya, kabuğunuzu kırmaya çalıştığınız zaman çok ses yükseliyor. Size biçilmiş bir elbise var. Onu siz kendinize uygun görmediğiniz zaman, hayatınızda bir uğultu başlıyor. Ama bence güzel olan; o kabuğu kırabilmek. Ondan sonrası zaten çok ferah..."

BU, CAHİL CESARETİ DEĞİL!
Tiyatro oyunculuğunun dizi ya da sinema oyunculuğuna benzemediğini de belirten Deniz Akkaya, ekliyor: "Sinema oyunculuğu daha pırıltılı ve geri dönüşümü çok hızlı. Bir filmle Türkiye'nin en büyük yıldızı, televizyonun en iyi doktoru ya da katili olabilirsiniz. Ama tiyatro seyircisinin yaptığı şey çok daha kutsal. Onlar hangi günlerde oyun olduğuna bakıp, bilet alıp, vasıtaya binip oyun izlemeye geliyorlar. Bu teklifi Onur'dan aldığımda aklımda tiyatro yapmak yoktu. Tiyatroya saygı duyan bir insanım. O yüzden ne kadar sevsem de, cahil cesaretiyle bu işe atlamanın doğru olmadığını söyledim. Okuma provalarından sonra oyuncu arkadaşlarım ve Ali Poyrazoğlu'nun birlikte verdikleri kararla tiyatroya kabul edildim. 'Ben geldim merhaba, tiyatrocu olacağım' diye bir şey değildi yani. Her geçen gün daha iyi oluyor her şey."
Haberin fotoğrafları