kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bir çift mokasen ayakkabı her erkeğin gardırobunda bulunmalı.

Ayakkabı rezil de eder, vezir de

ESRA ÇORUH
29.03.2008
Ayakkabılar, kadınlar kadar erkeklerin de şıklığının önemli bir parçası. Çok hoş ve trendy bir kıyafetin altına giydiğiniz sıradan bir ayakkabı, her şeyi altüst edebilir. İşte erkekler için doğru ayakkabı seçiminin püf noktaları..
1- Çok fazla kıyafet tutkum yok ama özenli giyinmeyi seviyorum. Ayakkabıya da dikkat ediyorum. Sizden öğrenmek istediğim, ayakkabı alırken nelere dikkat etmek gerektiği. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (T. G. - İzmit)
- Ayakkabı almadan önce ayakkabının tarzını belirlemeniz gerekir. Kendi stilinizi, ayakkabıyı nereye giyeceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken, seçeceğiniz ayakkabının kaliteli ve sağlam olması. Ucuz ayakkabının ayağınıza vereceği zararları göz önünde bulundurmalısınız. Ayaklarınız nasır olabilir, yürümekte zorlanırsınız. Ayrıca, ayakkabınızı hangi tür çorapla giymeyi planlıyorsanız, satın almaya giderken o tür bir çorap giymeyi unutmayın. Ayakkabı denerken, ayaklarınızın içinde rahat ettiğine emin olmalısınız. Sıktığını düşünürseniz, 'giydikçe açılır' diye düşünmeyin. Ayağınız rahat değilse, bir numara büyüğünü isteyin. Ve bir de ayakkabı satın alırken öncelikle hakiki deriden yapılmış olmasına dikkat edin. Suni deriler, ayakkabının şeklinin kısa zamanda bozulmasına neden olur ve çok çirkin bir görüntü oluşturur.

2- Genellikle bej ya da haki renk kanvas pantolon tercih ediyorum. Ceket giysem bile spor bir tarzım var. Sizce bu tarz pantolonların altına nasıl bir ayakkabı tercih etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. (O. I. - Ankara)
- Kıyafetinizin altına ne tür bir ayakkabı giyeceğinize karar vermeden önce, nereye giydiğinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Ama günün her saati giyilebilen spor pantolonların altına ayakkabı alternatifiniz, takım elbiselere göre çok daha geniş. Ancak bu kanvas pantolonları jean gibi düşünmeyin. Bunları hafta sonu için Converse ya da Vans gibi spor ayakkabılarla tamamlayabileceğiniz gibi, ceket giydiğinizde mokasen tarzı ayakkabılarla giyebilirsiniz. Haki ya da bej rengi pantolon hem siyah hem de kahverengi tonlarıyla uyum sağlar. İlkbahar yaz sezonu için makosenler son derece rahat ve giyilmesi kolay ayakkabılardır. Kahverengi, siyah ya da lacivert gibi her şeyle rahatlıkla tamamlayabileceğiniz olanları, her yaşta erkeğin gardırobunda bulunmalı... Sezonun modası canlı renkler ise sıradışı ve iddialı bir tarzı benimseyenler için. Loafer tarzı kösele tabanlı ayakkabılar da klasikseverlere uygun. Renk olarak da kahverengi, taba, siyah hatta bordoyu tercih edebilirsiniz.

3- Esra Hanım, sizden 'Hangi kıyafetin altına, nasıl ayakkabı giyilir?' konusunda yardımcı olmanızı istiyorum. Eminim takım elbisenin altına giydiğimiz kösele tabanlı Oxford ayakkabılar jean pantolonlarla uygun değil. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. (Ü. K. - İstanbul)
- Unutmamak gerekir ki, ayakkabı kıyafeti tamamlayan en önemli aksesuar. Takım elbise giyen birisiyseniz, altına klasik kösele ayakkabılar uygun olacaktır. Casual tarz için, yani kanvas pantolonların altına loaferlar ya da makosenler ideal. Ayrıca jean pantolonlarla spor bir hava yaratıyorsanız spor loaferlarla ya da lastik ayakkabılarla tamamlamanız en doğrusu. Eğer jean pantolonu ceketle giyiyorsanız, kösele ayakkabıyla da tamamlayabilirsiniz. Ama ayakkabınızın önünün çok kısa olmamasına dikkat edin. Ayrıca çok teferruatlı, aksesuarlı ayakkabıları tercih etmeyin. Kış sezonu için kauçuk tabanlı ya da kalın köseleli botları tercih edebilirsiniz. Ama ne giyerseniz giyin, ayakkabı renginin kıyafetinizle uyum sağlamasına özen göstermeniz gerekir.

4- Erkekler için de ayakkabı seçiminin çok önemli olduğunu biliyorum. Sizden ricam, ayakkabı rengini seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatmanız. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler. (A. Ö. - Eskişehir)
- Ayakkabının tarzı kadar renk seçimi de önemli, ancak bazı basit kurallara uyduğunuz takdirde her zaman şık görünebilirsiniz. En önemli kural, ayakkabınızı seçerken renginin pantolonunuzdan daha koyu olması. 'Çorabınızın mutlaka ayakkabınızla aynı renkte olması gerekir' diye bir kural da yok. Çorabınızı, kravat gibi tamamlayıcı bir aksesuar olarak düşünün. Ama kemer takıyorsanız, kemerinizle ayakkabınızın aynı renkte olmasına özen gösterin. Siyah ayakkabı; lacivert, gri ya da siyah takımların altına, kahverengi ayakkabı; bej, kahverengi, yeşil tonları, koyu toprak tonlarıyla, bordo rengi ayakabı; bej, haki, gri ve lacivert takımların altına, ten rengi açık renk ayakkabı ise açık renk tonlar, bej ve beyazla uygun olacaktır. Ama renk konusunda kurallara sıkı sıkıya bağlı olmanıza gerek yok. Kıyafetinizin altına, çok aşırıya kaçmayacak, renk zevkinize göre bir şey seçebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları