kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Moda ikonu Agyness Deyn, kendisi için bir tişört isteyince, ikilinin tasarımları moda olmuş.

'Agyness Deyn' tişörtü modasını başlatan Türk

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
29.03.2008
Üzerinde ünlü model Agyness Deyn'in suratı olan tişörtler, New York'ta çok moda oldu. 'Deer Dana' markalı tişörtleri yapan ekipteki iki kişiden biri ise Türk; Kevin Tekinel..
Ona 'platin saçlı kraliçe' diyorlar. Giorgio Armani'den Burberry'nin ilanlarına, her yerde o var. Icon dergisi, yeni sayısında onun için tam sekiz farklı kapak hazırladı. Herkes yeni 'global moda ikonu' Agyness Deyn'in peşinde. 'Agy' ise New York'ta; arkadaşlarımın evinde! Nasıl mı? Anlatayım... TIME dergisinin Style ekinde yayımlanan Agyness fotoğraflarını gördüğümde ilk dikkatimi çeken şey, tişörtü olmuştu. Üzerinde suratının çizimi bulunan tişörtler, popüler kültürün yayılma hızı kadar, "Kim kendi tişörtünü giyer ki?" yargısını umursamayan, 'cool' bir manken karakterini de gösteriyordu...

DJ'LİK YAPARKEN GİYİYOR
Derken New York'ta yaşayan arkadaşım Sanem'den bir mail geldi: "Ev arkadaşım Kevin var ya; bir arkadaşımızla beraber tişört tasarlamaya başladı. New York Magazine'e ve TIME'a çıktılar. Bir bak istersen!" Verdiği adrese girdiğimde, haftalardır izini sürdüğüm tişörtle burun buruna geldim! www.deerdana.com'da Agy'ninki de dahil olmak üzere popüler kültürün en 'hip' karakterlerinin çizimlerinden oluşan tişörtler satılıyordu. Kimler yoktu ki; yeni 'it kızı' Genevieve Jones, rapçi Lil Kim, ünlü Vogue editörleri Hamish Bowles ve Andre Leon Talley, ABD başkan adayı Barack Obama... Hemen Kevin'e (Tekinel) ulaştım ve işin iç yüzünü öğrendim. New York'ta medya mastırı yapan Kevin (ismi kafanızı karıştırmasın, kendisi Türktür), yakın arkadaşı Dana Veraldi sayesinde bulaşmıştır 'Deer Dana' tişörtlerine. Brooklyn'li illüstratör Dana, her hafta gittiği 'Misshapes' partilerinin DJ'lerinden Jackson Pollis'in suratını resmederek tişörtlere bastırır bir gün. O sırada Agyness Deyn, New York'a taşınır ve Misshapes partilerinin önce müdavimi, ardından da Jackson Pollis'le beraber DJ'i olur. Dana'dan, kendisi için de bir tişört yapmasını ister; Pollis'le beraber çaldıkları Aggy&Jacky gecelerinde giyecektir. Tişörtlere ilgi gittikçe artar; Nylon ve TIME dergilerindeki haberlerin ardından ise tabiri caizse 'patlar'. Şu sıralar her gün bir başka TV kanalına röportaj veriyor Dana ile ortağı Kevin. Agyness de yeri geldiğinde onlarla beraber tabii. Harper's Bazaar ve Vogue dergileri peşlerinde. Nasıl olmasın ki? En 'baba' editörlerinin tişörtleri, Kevinler sayesinde peynir ekmek gibi satılıyor. Rivayet o ki; Vogue editörü Andre Leon Talley, ofisindeki koltuğun üzerine giydirmiş kendi tişörtünü. İnternetten satış yapan Deer Dana tişörtlerine en yoğun talep Japonya ve Avrupa'dan geliyormuş. Los Angeles ve NY'taki mağazalar satış hakkı isteyedursun, Kevin ile Dana, Paris, Colette'ten gelen teklif üzerinde düşünüyor... Sırada yeni karakterler ve çantalar da var. Tişörtler www.deerdana.com adresinde, 35 dolara satılıyor.
Haberin fotoğrafları