kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Körfez kaynıyor Türkiye bakıyor!

Sınırlarımızın ötesinde dünya paylaşılıyor. İnsan hakları konusunda yığınla gelişme oluyor. Sadece Irak'ta 2 milyon insan ölüyor.
Son bir aydır demokrasi diye kıyameti koparan Türk aydınları, sınıriçi aydını olmuş, bir türlü sınır ötesine geçip analiz yapmıyor. Oysa Körfez kaynıyor. Bilgilenmek şart.
İsterseniz son bir haftaya odaklanalım.
Önce askeri nitelikli sivil güvenlik şirketi Blackwater'ın bir yıl daha Irak'ta kalacağını öğrendik. Bu şirket hâlâ FBI tarafından inceleniyor. Sonra İsrail'i izlemeye başladık.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, haftalardır süren İsrailFilistin görüşmelerinde bizzat yer alıyor. Kendi ülkesindeki seçimi bırakmış, ne hikmetse İsrail'e mevzilenmiş.
Bu gelişme yetmezmiş gibi haber ajanslarına bir haftadır İran'ın Kandil Dağı'nı bombaladığı haberi geldi.
Ama asıl bomba İran'ın 2 bin 500 km menzilli yeni bir füze denemesi yaptığı haberiyle düştü. AB'nin devi Almanya, "Artık Tahran Berlin'e ulaştı" diye açıklama yaparken, bir anda Süveyş Kanalı'ndan Körfez'e doğru ABD nükleer denizaltısının giriş yaptığı haberi yansıdı.
Görüntü şu: Burnumuzun dibindeki bölge fokur fokur kaynıyor. 'Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer!' derler.
Türkiye'nin Irak'ta ağzı yandı.
İran'ı üflemeyi unutuyor.
Herkes, her şeyin farkında!
Türkiye, hâlâ hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Olayları umursamıyor. Diyeceksiniz ki, "Bu yazdığınız konuyla iş ve aş yolculuğunun ne ilgisi var?"
Çok ama çok ilgisi var...
Çünkü bahsettiğimiz konular Ortadoğu ve Avrasya'nın ana gündemi. Abarttığımızı düşünmeyin, bu gelişmeler Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani'yi bile farklılaştırmış olacak ki, Barzani geçen hafta, "Irak çatısı altında yaşamaya karar verdik" diye açıklama yaptı.
Az şey mi?