kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Şener, Çiller'den randevu istedi

Yine treni kaçırdık! "İstikrar her şey" diyen iş dünyası yine çok geç kaldı! Keşke dört ay önce yola çıkılsaydı! Türkiye'nin yarı kamusal nitelikli meslek örgütleri, işçi, işveren ve memur sendikaları elinden gelen gayreti gösterseydi de, 'güven bunalımı' doruk noktasına çıkmasaydı... Ekonomiyi konuşup iş ve aş yaratsaydık... Olmadı.
Türkiye kırıldı, ayrıştı.
Küresel dünyada fırtınanın koptuğu bir dönemde Türkiye, 'sağırlar diyaloğunu' oynadı. Bugün toplumun içinde yaratılan güvensizlik ortamını tamir etmek zor. Artık hep birlikte 'günü' kurtarıyoruz. Oysa Türkiye, 'yeniden planlanmalı, risk yönetilmeliydi.'
Yazık yazık.
Dün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Kamu-Sen, Türk-İş, Hak-İş, TESK, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 'Türkiye için sağduyu' başlıklı ortak bir çağrı yaptı. Girişim güzel ama yetersiz. Türkiye'de yaklaşık 50 milyonu aşan büyük kitle desteğiyle yola çıkan ve herkese seslenen bu inisiyatif, 'kaygılıyız' dedi bu ses yüreğime sadece su serpti.
Sonuçta bu çıkış yarattılan bunalımı çözmeye yetmez.
Üstelik içeriği yumuşak, adresi net değil!
Oysa net olmak şart!
Çünkü toplum mühendisleri alttan alta Türkiye'yi oyarken, TOBB öncülüğündeki sivil inisiyatifin çıkışı kimse alınmasın ama bende,"Bunlar hafif siklet boksör," duygusu yarattı.
Kendimizi kandırmayalım.
Korkmayalım.
Türkiye siyasetinde çizgi değişti. Siyasetin rotası merkez sağdan muhafazakâr sağa kaydı. Merkez sağın ağır ağabeyleri, işsiz kaldı.
Arayışa girdiler. En büyük dertleri muhafazakâr sağdan güçlü bir ismi merkez sağın kalesine oturtmak!
O yüzden bir yıl önce büyük bir hevesle yola çıktılar.
Eski bakan yeni öğretim üyesi Abdüllatif' Şener'in kapısını çaldılar.
AK Partili Şener, vekil olmadı. "Siyasete ara veriyorum!" diyerek TOBB Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine başladı. Siyasetten hiç kopmadı. AK Parti hakkında açılan kapatma davası tüm dengeleri altüst edinceye kadar da sessizce bekledi. Ancak AK Parti'nin kapatılma olasılığı, Ankara kulislerini hareketlendirince Şener de hareketlendi.
AK Parti içindeki 'milliyetçi muhafazakâr' kesim Şener'i izlemeye aldı.
Şener ise sürprizi geçen hafta ortası yaptı. Kulislerden yansıyanlara bakılırsa Şener, 'Tansu Çiller'i arayıp, randevu talep etmiş.' Ancak Çiller, Şener'e henüz randevu vermemiş. Her iki taraf bekliyor. Açıkçası merkez sağın adresi Demokrat Parti, kendine 'muhafazakâr sağ' odaklı yeni ve güçlü bir adres yaratmak istiyor.
Arayış sürüyor. Sürpriz görüşme talebi ise Çiller'in randevu defterinde bekliyor.
Haydi hayırlısı.