kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan’a, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, kemençe ve gümüş gemi maketi hediye etti.

'Düşünce özgürlüğü var' dedi, üç çocuk önerdi

Enis YILDIRIM TRABZON
Son dönem yaptığı konuşmalarda "En az üç çocuk yapın" diyen Erdoğan, eleştiriler üzerine dün Trabzon'da aynı öneriyi, "Düşünce özgürlüğü var" diyerek tekrarladı..
Dün bir gün içinde üç ile giden Başbakan Tayyip Erdoğan, sabah Trabzon'da "En az 3 çocuk yapın" önerisini tekrarladı. Ancak bu önerisinden sonrası gelen eleştirileri hatırlayan Erdoğan bu kez "Düşünce özgürlüğü var. Benim de fikrim bu" savunması yaptı. "Ankara'da korku senaryoları üreterek" hiçbir yere varılamayacağını da belirten Erdoğan, "Trabzon türküsü ne güzel ifade ediyor. 'Oy benum sevdiceğum, olur mi böyle keder? Of, Sürmene yaylası 15 doktora bedel.' Buraya gelseler, o kederli, o gergin, o karamsar hallerinden kurtulacaklar. Hastalıklarından da kurtulacaklar ama cesaretleri yok ki gelsinler, buraya" dedi.

GENÇLERE NASİHAT
Gençlere nasihatta bulunan Erdoğan elinde satırla döner bıçağıyla dolaşan gençler istemediklerini, kalemiyle bilgisayarıyla bir gençlik yetiştirdiklerini söyledi. "3 çocuk yapın" sözünü eleştirenlere de tepki gösteren Erdoğan, "Bazıları rahatsız oluyor, Başbakan 3 çocuk yapın dedi diye. Türk milletinin devamını isteyen buna karşı çıkamaz. Düşünce özgürlüğü yok mu?" dedi. Erdoğan, "Şu andaki nüfus artış oranıyla devam edersek, 2037'de nüfusunuz yaşlı nüfus haline gelecektir. Avrupa ağlıyor, yanlış yaptık diyorlar. Nüfusun yüzde 65'i 60 yaşın üstünde diyor. Bizi de birileri bu oyuna getirmeye çalışıyor. Almanya şimdi para veriyor 'Yeter ki doğur' diyor" dedi. Daha sonra geldiği Erzurum'da partililere seslenen Erdoğan "Demokrasi mücadelesi kolay bir mücadele değil. Onun için bu mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz"dedi. Erdoğan, Palandöken'de Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği toplantıda ise kapatma davasına değinerek "İşimizin başındayız. Anayasa Mahkemesi işini yapar. Türkiye Cumhuriyeti'nin 60'ıncı Hükümeti de işini yapar" dedi. Erdoğan ''En az 3 çocuk yapın. Gerçi işadamları rahatlarına düşkündür. Kendilerini zora sokmak istemez. Türkiye'yi sevdiğim için 3 çocuk yapın diyorum" diye konuştu.