kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sarkozy, ülkesinin dönem başkanlığında yenifasılların müzakereye açılacağını söyledi.

'Müzakereleri tıkamayacağız'

Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmede "Türkiye'nin müzakere sürecini tıkayan pozisyonda değiliz. Dönem Başkanlığı'nda da olmayacağız" dedi..
Türkiye'nin AB üyeliğine karşıtlığıyla tanınan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye ile diyaloğu sağlamak için milletvekili Pierre Lelouche'yi atadı. Sarkozy'nin partisi UMP'den milletvekili olan Lelouche Türkiye'nin AB sürecine destek veren bir isim olarak tanınıyor.

BUSH, MEMNUN
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sarkozy Bükreş'te bir araya geldi. Sarkozy, "Biz Türkiye'nin müzakere sürecini tıkayan pozisyonda değiliz. Dönem Başkanlığı'nda da olmayacağız" dedi. Sarkozy, Fransa'nın dönem başkanlığında da yeni fasılların müzakereye açılacağını belirtti. ABD Başkanı George W. Bush ise son dönemdeki Türkiye-Irak ilişkilerinden memnun olduğunu Gül'e iletti. Bush, Türkiye'nin Irak ile son dönemde artan diyaloğu izlediğini belirtip Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin ziyaretinden memnun olduğunu vurguladı. Gül ise, Türkiye'nin Irak ile her düzeyde ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.