kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Toplantıya Bakan Jespersen ve Sosyal Demokrat Parti lideri Schmidt dışında diğer siyasi partilerin de birer temsilcisi katıldı.

Türk evinde uyum ve göçmenlik zirvesi

SADİ TEKELİOĞLU KOPENHAG
Danimarka'da göçmenlerin ülkeye uyum sorununun çözülmesi için yapılan toplantıya oğulları suça karışmış bir Türk aile ev sahipliği yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk evinde uyum ve göçmenlik zirvesi
Avrupa'nın en sert göçmenlik yasasına sahip olan ve geçtiğimiz yıl göçmenler için en kötü ülke olarak seçilen Danimarka özellikle son birkaç yıldır tırmanışa geçen uyum ve göçmenlik sorununa çözüm bulma arayışında... İşte bu amaçla Sosyal İşler ve Refah Bakanı Karen Jespersen, ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti lideri Hele Thorning Schmidt ve milletvekilleri uyum zirvesinde bir araya geldi. Ancak bu zirve parlamento ya da bakanlık binasında değil oğulları dışlandığını hissettiği için kundaklama olaylarına karışan Aydoğmuş çiftinin evinde gerçekleşti. sadi. 1.5 saatten fazla süren toplantıda Danimarka'ya gelen göçmenlere birlikte yaşam bildirgesi ve bu bildiride Danimarka devleti ve halkın üzerine düşenler ile göçmenlerden beklenenlerin kaleme alınması kararlaştırıldı. Ayrıca Danimarkalı tüm siyasi partilerin katılımıyla dev bir uyum mitingi düzenlenmesi karara bağlandı. Politikacıların sosyal sorunların çözümünde göçmenleri etnik ve dini özelliklerinden önce birey olarak ele aldıklarını gösteren açıklamalar yapmaya özen göstermeleri istendi.

'GETTOLAŞMA DURMALI'
Görüşmede konuşan Besim Aydoğmuş, ülkede yaygınlaşan kundaklama olaylarına kendi oğlunun da karıştığını ve halen tutuklu olduğunu söyledi. Aydoğmuş oğlunun suça itilmesinin temelinde, çabalarına rağmen, toplum tarafından kabul görmemenin yarattığı dışlanmışlık duygusunun olduğunu söyledi. Bakan Jespersen uyum sorunlarının aşılabilmesi için gettolaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Jespersen ve Schmidt toplantının bir ailenin oturma odasında gerçekleşmesinden ve her şeyin siyasi çıkar gözetilmeden açıkça tartışılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Haberin fotoğrafları