kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

550 hektarlık alanda, Anadolu yakasının eğlence merkezi olacak

* Maltepe'de Disneyland ya da Tatilya benzeri bir eğlence merkezi yapılması hakkında görüşmeler olduğu söyleniyor. Size ulaşan bir talep oldu mu?
Büyükbakkal, Fındıklı, Başıbüyük, Zümrüt Evler mahallelerinin arkasında kalan yerde 550 hektarlık boş bir alan bulunuyor. Burada tüm konseptler düşünülüyor. Metropol Planlama Müdürlüğü çeşitli yarışmalar da yaptı. Yürüyüş alanları, eğlence merkezleri, toplantı salonları, eğlence alanları, hayvanat bahçeleri... Aklınıza gelebilecek her şeyin olduğu kapsamlı bir proje yapılacak. Anadolu yakasının tamamına yönelik bir proje tasarlanacak. Eğlencenin merkezi olacak burası. Fakat tabii şunu da unutmamak lazım ki, maddi olarak inanılmaz büyük rakamlar gerektiren bir projeden söz ediyoruz. Devlet arazileri ve şahıs arazileri var bu alanda. Hatta kullanılmayacak orman arazileri de bulunuyor. Nerelerin kullanılabileceğine yönelik çalışmalar yapılıyor. Biz kültür başkenti senesine yetişsin isterdik, fakat sanıyorum ki, 2010'a yetişmeyecek.

* Peki zemin nasıl bu ilçede?
Hemen hemen her yerde olduğu gibi denize yakın kısımlarda ister istemez sıkıntılı bir zemin yapısı var. Ama oraların yapılaşması da az katlı. Yeni imarlarda 5 ya da 6 katın üzerine çıkmıyor. Deprem değil, bina öldürür insanı zaten.