kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Toprak'ın arazisi turistlerin gezi noktası olacak'

Halis Toprak'ın Libadiye'deki arazisini alan Emaar Türkiye, burada konut, alışveriş merkezi ve otel yapacak; yatırım için 1.2 milyar dolar harcayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Toprak'ın arazisi turistlerin gezi noktası olacak'
Halis Toprak'ın Göztepe Libadiye'deki 73 dönümlük arazisini 402.7 milyon dolara alan Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, buraya içinde otel, alışveriş merkezi, ofis ve konutların bulunduğu bir proje yapacaklarını söyledi. Projeye, arsa maliyetiyle birlikte toplam 1.2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını dile getiren Balaban, "İstanbul dünyanın en güzel şehri. Fakat tarihi binalar dışında görülecek bir şeyi yok. Buraya koyacağımız bir yapıyla, turistlerin gezi programlarına alacağı bir proje yapacağız" diye konuştu. Dünyanın en yüksek binası Burj Dubai'nin mimarı, tüm dünyada 100 milyar dolarlık proje portföyü ve 300 milyar dolarlık piyasa değeri olan Emaar, Türkiye'de Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi Evleri ile tanınıyor. Geçtiğimiz aylarda Halis Toprak'ın Libadiye'deki arazisini satın almasıyla adından söz ettiren Emaar Türkiye'nin Genel Müdürü Balaban, buraya yapılacak projeyle ilgili bilgi verdi. Projeye bu yıl içinde başlanacağını ifade eden Balaban, buraya yapılacak bir yapı ile turistlerin ilgisini çekeceklerini söyledi. Arazide bulunan köşkte hala yaşayan Halis Toprak'ın eşi Ayşe Toprak'ın, 3-4 Nisan gibi çıkacağını anlatan Balaban, Emaar Türkiye olarak 2010 yılına kadar 3 milyar dolar, 2012'ye kadar ise 5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını belirtti.

'Durgunluk olumlu etkiler'
Dünya piyasalarındaki durgunluğun kendilerini olumlu etkileyeceğini ifade eden Balaban, yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini bildirdi. Bu sayede durgunluğun bittiği dönemde, projeleriyle hazır olacaklarını ifade eden Balaban, "Bu dönemde yatırım yapmak çok avantajlı. Çünkü sermaye gücümüz var. Emaar olarak tüm dünyada 30 bin konut sattık. Evlerimiz bitmeden tamamı satılıyor. Biz de buna güveniyoruz" dedi. Balaban, bu yıl Bodrum'da villa, konut ve marinadan oluşacak bir projeye başlayacaklarını da belirtti.