kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İLK ETAPTA 300 KONUT VAR.... Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Başıbüyük'teki projenin sadece bölge halkına hitap ettiğinin altını çiziyor. Başkan Köse, "Amacımız o halkı alıştığı yerden ayırmadan ev sahibi yapmak" diyor.

Başıbüyük'te vatandaş istemeden yıkım olmaz

* Başıbüyük mahallesinde de bir kentsel dönüşüm projesi var fakat halk çok tepkili...
Şu anda mevcut binanın ve bölgenin yapılaşması çok çarpık. Görüntü ortada. Çocukların oynayabilecekleri bir alan bile yok. Sokaklarda oynuyorlar. Yüzde 90'ı kaçak yapılaşma oranın. Vatandaşımıza buna devam etmeyi mi önermemiz lazım, yoksa onlar için daha sağlıklı bir yaşama ortama üretmeye çalışmamız lazım? Şu anda oturdukları konutlardan bu insanları çıkarıp çocukları için de parklar yapıp oralarda oynatmak istiyoruz. Bunun için Başıbüyük'te oturanlara TOKİ ile onlar için hazırladığımız yeni evlere taşınmalarını teklif ediyoruz.

* Yenilerini yaparken bu evleri yıkacak mısınız? Yani bir mecburiyet oluşacak mı?
İlk etapta yapacağımız konutlar boş alanda olacak zaten. Hali hazırda vatandaşın oturduğu yeri yıkma, birilerini evden çıkarma gibi bir şey söz konusu değil. 18 dönümlük, tamamen belediyemize, devlete ait boş bir alan var orada. Konutları orada yapacağız. Yaptığımız hesaplamalara göre, bin 750 aile yaşıyor orada. Tek katlı, iki katlı, üç katlı binalarda her daireyi bir aile sayınca böyle bir sonuç çıkıyor ortaya. İlk etapta 300 konut üreteceğiz 6 blokta. Zaten bütün sözleşmelerimizde bunları yazdık. Vatandaşlarımız önce bu konutları görecekler. Sonra isterlerse yıka yıka gideceğiz; diğer etapları da inşa edeceğiz. Kademe kademe parseller oluşturduk.

* Neden hâlâ ikna olmadılar?
Küçük bir grup var. İnsanları yanlış yönlendiriyor. Eğer karşı çıkarsanız sonunda buradan tamamen bedava yer alacaksınız diye insanları yanıltıyorlar. Biz de diyoruz ki, yasa böyle bir yetki vermemiş. Belki ben derim ama yasa demiyor. Oturdukları alan devletin ve biz bu projeyi ancak bu şekilde yapabiliyoruz. Tapuları olmuş olsa, geçmişte imar aflarından faydalanmış kişiler olsa, elinde belge var dersin.