kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla'da bir işçi daha kaza kurbanı

Çağdaş ÇETİNDEMİR
Tuzla'da bir tersane işçisi daha kaza kurbanı. Yüksekten düşen Ali İhsan Çam ile, son 8 ay içinde hayatını kaybeden işçi sayısı 20'ye çıktı..
İstanbul Tuzla tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Sedef Tersanesi'nde çalışan bir işçi, dün yüksekten düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Böylece Tuzla tersanelerinde son 8 ayda yaşamını kaybeden işçilerin sayısı 20'ye çıkmış oldu. Bu aynı zamanda, Sedef Tersanesi'ndeki 2'nci ölüm vakası... Sedef Tersanesi Genel Müdürü Cumhur Kuter yaptığı yazılı açıklamada, dün saat 10.00 sıralarında kapalı boya atölyesinde çalışırken verilen çay molasında bulunduğu yeri aceleyle terk eden 31 yaşındaki işçi Ali İhsan Çam'ın, merdiven yerine iskeleden inmek istediğini, son platforma geldiğinde 30 santim boşluktaki korkuluklardan geçerek kestirmeden inmeye çalışırken takılarak yere düştüğünü ve başını çarparak beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiğini bildirdi.

'ARAŞTIRMA YAPILACAK'
Cumhur Kuter, şu bilgileri verdi: "Her türlü önlemi almamıza rağmen dikkatsizlik sonucu meydana gelen bu kaza nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz. Dikkatsizlik sonucu meydana gelmiş olsa bile, Sedef Tersanesi Genel Müdürü olarak bu açıklamayı hesaba katmadan, olayın bütün yönleriyle araştırılması için direktif verdim. Tersanemizde yapılacak araştırmanın sonuçlarını en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacağım. İşçimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum.''