kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orada bir okul var azimli ve şampiyon

Sırrıberk ARSLAN SABAH
K.Maraş'taki Cumhuriyet İlköğretim Okulu tüm imkânsızlıklara rağmen yılmadı. Voleybol takımıyla kız ve erkeklerde il birincisi oldu. Şimdiki hedefleri bölge birinciliği..
İLİŞKİLİ HABERLER
Orada bir okul var azimli ve şampiyon
Kahramanmaraş'a 90 km uzaklıktaki Göksun ilçesindeki 8 ilköğretim okulundan biri olan 200 öğrencili Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 33 yıllık binası, yıllardır velilerin desteğiyle ayakta duruyor. Sadece 13 öğretmeni bulunan okulda, kadrolu beden eğitimi öğretmeni dahi yok. Öğretmeni bulunmayan bu tür branşların dersleri için başka okullardan öğretmenler giriyor. Okulun öğretmenlerinden ve daha önce Göksun Belediyesi Voleybol Takımı'nda kaptanlık yapan 32 yaşındaki sınıf öğretmeni Aslan Temel de 5-A sınıfının öğretmeni. İçindeki voleybol aşkını dindiremeyen Aslan öğretmen, 12'si kız, 28 mevcutlu sınıfında 2 yıl önce okul müdürü ve meslektaşlarının da maddi ve manevi desteğiyle kızlardan ve erkeklerden oluşan 2 ayrı takım kurdu.

ÇAMAŞIR İPİNDEN FİLE
Aslan temel, toprak olan mezbelelik haldeki okul bahçesine kuracakları voleybol filesini alacak paraları olmadığı için, okuldaki diğer öğretmen arkadaşları ile birlikte çamaşır ipi alıp kendi elleriyle 2 gecede ördü. Tüm imkânsızlıklara rağmen geçen yıl kızlar takımı il birincisi ve bölge dördüncüsü olurken, bu yıl da hem kızlar hem erkekler takımı yine il birincisi oldu. Bu başarı okulda müthiş bir voleybol sevgisi oluşturdu, Bu nedenle neredeyse bütün öğrenciler fırsat buldukları her an voleybol oynuyor. Kız takımında da çok yetenekli öğrencileri var. Aslan Temel başta olmak üzere okul idarecileri ve maçları yöneten hakemlerin gözlemlerinde ileride milli takım düzeyinde oynayacağına inandıkları oyuncular var. Bunlardan bir tanesi de işçi bir babanın kızı olan 11 yaşındaki takım kaptanı Rüveyda Bozdoğan. Derslerinde de çok başarılı olan küçük kaptan, Kahramanmaraş'ta yapılan turnuvada hakemler dahil herkesin dikkatini çekmiş durumda. Onu maçta izleyenler "Yeni bir Neslihan yetişiyor" demekten kendilerini alamıyor. Ümran Sultan Kıratlı, ile Furkan Sağır da diğer takım arkadaşları gibi dikkat çekenlerden sadece birkaçı.