kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hamsili pilav

Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp, fileto şeklinde hazırladıktan sonra yıkayıp süzün. Bir tencerenin içine yemeklik doğradığınız soğanı, fıstığı ve yağı koyup, kavurun. İki su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya koyun. Daha önceden ayıklayıp bir saat suda beklettikten sonra unu gidinceye kadar yıkadığınız pirinci tencereye ilave edin. Defne yaprağını, kuş üzümünü, şekeri ve tuzu da ekleyip, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir süre demlendirdiğimiz pilavın içine baharatları, naneyi, ince ince kıydığınız dereotunu ve bir yumurtayı ekleyip, harmanlayın. Hamsileri bir tepsiye derileri alta gelecek biçimde dizin. Balıkların üzerine pilavı yayın. Kalan balıkları derileri üste gelecek şekilde pilavın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirip, limon dilimleri ile servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo hamsi
* 1 adet soğan
* 1 adet defne yaprağı
* 5 adet tane karabiber
* 1/2 demet dereotu
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı nane
* 1 adet kesme şeker
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* Tuz

Kayısı kompostosu
Şekeri iki bardak suyla bir taşım kaynatın. Kayısıları yıkayın, kaynattığınız şurubun içine atıp, yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirdikten sonra soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kaselere boşaltıp, badem serperek servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gram kayısı
* 1 su bardağı şeker
* 1 kahve fincanı ağartılmış badem (iri dövülmüş olacak)
* Su

Patlıcan salatası
Patlıcanları ateşte közleyip, kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. İçine bayat ekmeği, sirkeyi, dövülmüş sarmısağı, süzme yoğurdu, cevizi, zeytinyağını ve tuzu koyup, karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp, üzerini düzeltin. Soğanı, biberi, maydanozu ve domatesi ince ince kıyıp, karıştırın ve salatanın üzerine dağıtın. Soğutup servis yapın.

MALZEMELER
*
4 adet patlıcan
* 2 dilim bayat ekmek
* 3 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet taze soğan
* 1 adet yeşil biber
* 2 dal maydanoz 1 adet domates
* Tuz