kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çoko kurabiye

Tereyağı, vanilya esansı, esmer şeker ve yumurtayı koyu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kekun, kuru üzüm ve çikolataları katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan çorba kaşığı yardımıyla alın ve yağlanmış fırın tepsisine 5 cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın, ılık veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı kekun
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 100 gr. damla çikolata
* 80 gr. beyaz çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
* 80 gram bitter çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
Mantar çorbası
Unu ve yağı tencereye koyarak kavurun. Sonra mantarları ilave edin. 1-2 kez çevirdikten sonra üzerine su, et suyu ve sütü ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ve dereotunu ilave ettikten sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 su bardağı ince doğranmış konserve mantar
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı et suyu
* 2 kaşık un
* 2 kaşık yağ
* 1 su bardağı süt
* Tuz
* Karabiber
* 1/2 demet dereotu
Tahinli çörek
Margarini eritip, soğutun. İçine yoğurt, kabartma tozu ve elenmiş un koyup, hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla açın. Genişçe bir kapta ceviz, şeker ve tahini karıştırın. Hamura sürüp, rulo şeklinde sarın. Tepsiye koyduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpip, 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
*
3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı ceviz
* Susam
* 250 gr. margarin