kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gece kulüpçülüğü bitmiş

İstanbul eğlence hayatında herkes onu konuşuyor. Herkes onun açtığı mekanlara gitmek istiyor. Başarısı kıskanılıyor. Açtığı her mekan anında popüler oluyor. İşiyle yatıp işiyle kalkıyor. O parmakla gösteriliyor. Peki birçoğunuzun Cahide'den tanıdığı Çapa Marka grubunun orkestra şefi İzzet Çapa şimdi neyin peşinde koşuyor? Neden gece insanların yer bulamayıp kapıdan döndüğü Cahide'yi kapatıyor? Neden "Gece kulüpçülüğü bitmiştir" diyor? It's a Joke'ta yemek yerken merak ettiğim tüm soruları kendisine sordum, şimdi de dayanamadım yazıyorum, meraklısını bilgilendirmeden duramıyorum... "Artık 'eller havaya'dan kurtuluyorum, gönül eğlendirmeyi bırakıyorum" diyor İzzet. "İyi de sorarlar adama, bu kadar iş yapan Cahide'yi neden bırakıyorsun?" "Yıllık izne çıkmayan her işçi yorulmaya mahkumdur. Beş senedir Cahide izne çıkmadı ve yoruldu. Ben artık gündüzü yaşamak istiyorum" diyor. Kendisinin ve ekibinin artık gece çalışmaktan sinirlerinin çok bozulduğunu sözlerine ekliyor.

TÜRK İNSANI BARUT
GİBİ Peki bunda İstanbul'da gece çıkan kitlenin bir etkisi var mı? Cevabı "Evet!" "Türk insanı mutsuz, Akdenizli ve parasız. Üstüne alkolü de alınca barut oluyor. Patlamaya hazır bombaya dönüyor!" Sonuç: 19 Mayıs'ta Cahide, Drag King'lerle yeniden kapılarını açıyor. Bu kez erkek kılığına girmiş kadınlar şov yapacak yani. Drag Queen'ler de garson olacaklar. Ve yılbaşında da Cahide tamamen kapanacak! Gelelim Çapa Marka'nın diğer projelerine... 1 Nisan'da W ve Akaretler Projesi'nde 80 metrekarelik 'Al Jamal Acele'yi açıyorlar. Bakmayın siz 80 metrekare olduğuna, 24 saat açık olacak ve Türkiye'nin ilk fast food Lübnan mutfağı servisini verecek. Nişantaşı, Maçka, Fulya bölgesine evlere servis yapılabilecek. İsteyen uğrayıp, paketini yaptırıp çıkacak. Sürprizi ise; Doluca'nın özel olarak hazırladığı ağzı kapalı kadehlerdeki şarapları ve yedi farklı sosla hazırlanmış humusları. Peki ya Nişantaşı Sofa Otel'in içindeki Tuus restoranı neden almışlar, adını da Long Table koymuşlar acaba?

CAHİDE MEZAT GELİYOR

Meğer şu anda dünyadaki trend, otellerdeki lüks restoranlarmış. Long Table'a 20 metre bar yapmışlar. Gelenlerin sakin müzik dinleyip iki çift laf edebileceği, lezzetli yemekler yiyip, içki içebileceği bir yer olacakmış. Bir de müthiş sürprizleri varmış ama ser verip sır vermiyorlar şu anda. Sebebini de şöyle açıklıyor İzzet; "Türkiye'de ve dünyada artık gece kulüpçülüğü bitmiştir! Artık içkini içip, yemeğini yiyip evine gitme dönemidir. Tüm dünyada talep bu yönde." Bitmedi! Bu arada bir de önümüzdeki aylarda sadece farklı lezzetlerde hamburger satacağı lüks hamburgerci Joke Burger projesi ve 10 gün içinde Cağaloğlu'nda açılacak Cahide Mezat var Çapa Marka ekibinin. Cahide'de gördüğünüz avize, peçetelik, mum, koltuk ve diğerlerini Cahide Mezat'tan satın alabilecek, evinizi şenlendirebileceksiniz. O zaman soralım bakalım "It's a Joke, Al Jamal, Cahide, Al Jamal Acele, Joke Burger, Mezat derken bir anda bu büyümenin sebebi nedir?" Çünkü gündüz işlerinde kar düşükmüş. Tek bir mekan da bu ekibi kurtarmazmış. "Biz artık insan gruplarına ve ihtiyaçlarına göre yer yapıyoruz. Eskiden muzır neşriyattık, artık mahdut neşriyatız. Kim bilir belki Sultanahmet'te bile karşınıza çıkabiliriz" diyen işlerine aşık bu ekibin hızına yetişmek ne mümkün değil mi?