kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeşil gözlü kadınlara bayılırım!

02.03.2008
- Sizin hakkınızda ne öğrensek çok şaşırırdık?
- Bilmem, eşcinsel olduğumu duysanız epey şaşırırsınız!

- Öyle misiniz?
- Hayır değilim ama bunu bile dediler; MİT ajanı dediler...

- 'Çok içer,' derler bir de sizin için?
- Hayır, ölçülü içerim. Bir şişe şarap, üçdört kadeh viski, o kadar.

- Bilime, kültüre, sanata merakınız, bu konudaki bilginiz herkes tarafından bilinir ama bu bilgilerinizi yazılarınıza çok yansıtmadığınız söylenir. Gazete yazarlığının başka bir dal olduğunu mu düşünüyorsunuz?
- Haklısınız. Okuyucunun fazla üstüne çıkmak istemiyorum, yani okumazlar diye korkuyorum açıkçası. Mesela, çok ciddi sinema yazıları yazabilirim ama uçmaktan korkuyorum, okuyucu üzerinden teğet geçmekten korkuyorum. En basitinden okuyucunuz azalır, günün birinde sizi kapının önüne koyarlar.

- Popüler kültüre düşmanlığınız var mı gerçekten?
- Benim basitliğe, ucuzluğa, zevksizliğe, banalliğe düşmanlığım var. Popüler kültürün iyisine niye düşman olayım ki? Ben evde sabah akşam pop müziği dinleyen bir insanım.

- Ne dinlersiniz?
- Joy FM'in CD'lerini sabah akşam dinliyorum. Mesela Yaşar'ı, Ege'yi, Teoman'ı severek dinlerim, Haluk Levent çok iyi rock yapan biridir ama Hande Yener'i dinlemem, sesi çok iyi olmakla birlikte Ebru Gündeş'i dinlemem. Özcan Deniz'i dinlemem. Ben kalitesizliğe karşıyım, popa karşı değilim. Magazin için de aynı şey geçerli. Türkiye'de yapılan magazinin yüzde 80'i asparagas. Bundan hoşlanmıyorum. İyi magazin yapıldı da biz okumadık mı? Ama açık söyleyeyim, Seda Sayan'ın evlendiği çocuğun boyunun kaç metre olduğu, gözünün ela mı olduğu, ne iş yaptığı beni ilgilendirmiyor. Seda'yı beğendiğim için belki kızmış da olabilirim niye o çocukla evlendi diye.

- Aa gerçekten mi?
- Bayılırım Seda'ya. Yeşil gözlü kadınlara özel bir zaafım vardır.

- İlginç! Başka nasıl kadınları beğenirsiniz?
- Havalı kadınları beğenirim.

- Havalı derken neyi kastediyorsunuz?
- Ne bileyim, genel havası, aurası olacak, güzel olması şart değil 'charm'ı olacak. Mesela çok çekici çirkin kadınlar da vardır. Buna karşılık hiç çekici olmayan çok güzel kadınlar vardır. Mesela Şahika Tekand vardı, uzun zamandır ortalıkta görünmüyor, lütfen Esat beni dövmeye gelmesin bunu söyledim diye. Güzel bir kadın değildir, şimdi de Şahika kızacak, ama çok çekici bir kadındır.