kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'3 ay sonra yeniden buluşacaklar'

CENK MUTLUYAKALI LEFKOŞA
İLİŞKİLİ HABERLER
'3 ay sonra yeniden buluşacaklar'
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas dün tarihi bir zirve için bir araya geldi. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Michael Möller'in ara bölgedeki ikametgâhında bir araya gelen liderler 3.5 saat görüştü. Olumlu bir havada başlayan görüşmenin ardından iki lider, "Mümkün olan en kısa zamanda çözüm için çalışacağız" mesajı verdi.

DİĞER GEÇİŞLER GÜNDEMDE
Liderler adada bölünmüşlüğün sembolü Lokmacı Kapısı'nın mümkün olan en kısa zamanda açılması için uzlaşmaya vardı. Yeşilırmak ve diğer geçiş noktalarının da açılması konusunun gündeme alınacağını belirtti. Önümüzdeki hafta çalışma grupları ve komiteler oluşturulması konusunda anlaşan liderler, 3 ay sonra yeniden buluşacak.

"ANLAŞMAZLIĞIMIZ YOK"
Talat görüşmenin "yeni bir başlangıç ve açılım'' olduğunu ifade ederek, "Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz'' dedi. Hristofyas, bir gazetecinin, "görüşmenin içerisinde herhangi bir başarıdan söz edebilir miyiz'' sorusuna karşılık, "Biz burada Kıbrıs kahvesi içtik" dedi. Hristofyas görüşmelere devam edeceklerini ve aralarında herhangi bir anlaşmazlık olmadığını dile getirerek, "Herhangi bir anlaşmazlık yaşamıyoruz. İkimiz de iyi niyetliyiz; yarım asırlık soruna bir çözüm bulmak istiyoruz; var gücümüzle çalışacağımız konusunda görüş birliği sağladık. Dünya âlem bizi düşman olarak değil; dost olarak görmelidir" şeklinde konuştu.