kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Temiz Eller'e benzetti

Ergun AKSOY / ANKARA
Erdoğan, "Bazıları çetelerden arınmamızdan rahatsız olabilir" diyerek Ergenekon soruşturmasını İtalya'daki "Temiz Eller Operasyonu"na benzetti: "Biz de temiz toplum, temiz yönetim için mücadele ediyoruz"..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon'u İtalya'da ki "Temiz Eller Operasyonu" na benzetti: "Biz de temiz yönetim için mücadele ediyoruz." Başbakan Erdoğan dün partisinin il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde partisiyle ilgili kapatma davasına ve çetelere değindi. Erdoğan, şöyle dedi: "İtalya'da temiz toplum için 'temiz eller' operasyonu yapılmıştı. Biz de temiz toplum, temiz yönetim için mücadele ediyoruz. Neyle mücadele ettiğimizi de biliyoruz. Bundan kuşkumuz yok. Türkiye'de çeteler, mafyalar yok edilecek. Bu konuda kararlıyız."

MİTİNG ÖNERİLERİNE RET
Erdoğan, bazı il başkanlarının kapatma davasına karşılık büyük mitingler düzenlenmesi isteklerine kesin bir dille karşı çıktı. Erdoğan, "Olmaz. Zaten kongrelerimizi yapıyoruz. Siz işinize bakın. Biz gelişmeleri takip ediyoruz. Genel Merkez yapılması gerekenleri yapıyor. Sizler bu işlere müdahil olmayın" diye konuştu. Erdoğan AK Parti'ye oy veren 16 milyon 500 bin kişinin partiye üye yapılmasını istedi. İl başkanlarına, "Oy verenlerin bir bölümü memur. Partilere üye olamazlar" anımsatması üzerine Erdoğan, "O zaman en az sekiz milyonunu üye yapın" dedi. Erdoğan, birilerinin hukuk devletinin çetelerden arındırılmasını önemsemeyebileceğini belirterek, "Çetelerden arınmazı gereksiz bulanlar olabilir. Bazıları çetelerden arınmamızdan rahatsızlık duyabilir. Ama biz Türk milletinin hukukunu korumak için hedeflerimizden geriye tek bir adım bile atmayacağız" dedi.

BAYKAL'IN BİLDİĞİ
CHP lideri Deniz Baykal'ı "siyaset dışı güçlerden medet ummakla" suçlayan Erdoğan şöyle dedi: "Bir kehanette bulunuyordu, 'türban düzenlemesi önemli siyasi gelişmelere yol açacaktır' diyordu. Baykal'ın o günden bir bildiği mi vardı? Baykal, bileğini bükemedikleri için siyaset dışı yollardan mı medet umuyor? Bunu daha önce de denediniz. Böyle özlemler içinde olmak yerine siz de çalışın, milletin teveccühünü görürsünüz. Milletimiz sizin durumunuzu 'kıskanma ne olur, çalış senin de olur' diye anlatıyor."