kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinefiller için...

Hazırlayan: Kaya GENÇ
* Uçurtma Avcısı filmi, Khaled Hosseini'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı. Everest Yayınları tarafından Türkçesi basılan kitabın içinde filmin ufak bir afişi de yer alıyor.

* Uçurtma Avcısı'nın özellikle geçmişte geçen sahnelerinde çocukların ellerinde uçan balonlar varmış ve daha sonra bilgisayar aracılığıyla bu balonlar uçurtmalara dönüştürülmüş.

* Film, müzikleriyle Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmiş, ancak ödül Kefaret'e gitmişti.

* Dokunaklı bir hikâyeyi dokunaklı müziklerle anlatan filmin Oscar adayı bestecisinin adı Alberto Iglesias. İspanyol sanatçı daha önce Ralph Fiennes'lı John le Carre uyarlaması The Constant Gardener ve Pedro Almodovar imzalı La mala educacion, Hable con Ella filmlerinin müziklerine imza atmıştı.

* Anestezi filminde işlenen 'anestezik farkındalık' durumu hakkında Amerika'da bir araştırma yapılmış. Buna göre her yıl ameliyat olan 20 milyon Amerikalı'dan 20-30 bin kadarı, ameliyat devam ederken aniden uyanıyor. Nefes alamadıkları duygusuyla irkiliyor, çevrelerindeki doktorların konuşmalarını duyuyor, ameliyatın tüm acısını hissediyorlar. Bazı hastalar ameliyat sırasında bilinçli olduklarını sonradan hatırlıyorlar.

* Juno hakkında şaşırtıcı gerçekler: Filmin 7.5 milyon dolarlık bir bütçesi vardı ve Juno, Amerika'da gösterime girdiği ilk haftada yalnızca 413 bin dolar gelir getirdi. Sonra Akademi Ödülleri töreninde filmin senaristi Diablo Cody, elinde Oscar heykelciğiyle kabul konuşmasını yaptı. Sunucu Jim Stewart, fırsattan istifade ederek "Diablo Cody striptizcilik yaparken, senaryo yazarken olduğundan daha çok para kazanıyordu," dedi ve hem senaristlerin uğradığı haksızlığı hem de Cody'nin geçmişini aynı cümleyle incelikli bir biçimde sokmayı başardı. 9 Mart itibariyle Juno'nun ABD'de yaptığı hasılat: 137 milyon dolar.