kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Sabancı (solda) ve Ali Koç, "Uç ve Kirala" konsepti için buluştu.

"Ankara'daki ağabeylerimiz konsantrasyonu kaybetmez"

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, AKP'nin kapatma davası ile ilgili olarak, "Türkiye 5 yıldır istikrar yakaladı, umarım bu konsantrasyonu kaybetmeyiz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Ankara'daki ağabeylerimiz konsantrasyonu kaybetmez"
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin dünya piyasalarında likidite sıkıntısı olduğunu, iddianamenin de belirsizlik yarattığını ifade etti. Sabancı şunları kaydetti: "İki konu bir araya geliyor. Önemli olan burada bizim, kendi kontrolümüzdeki işlere yoğunlaşmamız. ABD'deki likidite sıkıntısına çare bulmak bizim kudretimizde değil. Türkiye son 5 senedir iki bacaklı önemli bir istikrar yakaladı. Avrupa Topluluğu yolunda yakaladı, artı, Türkiye'de son 4-5 senedir bu iktidar döneminde çok önemli ekonomik gelişme oldu. Ben havacılık sektöründe bu gelişmenin ufak bir tarafını yaşıyorum. Bu partiler üstü bir konu. Umut ediyorum biz bu dönemde bu konsantrasyonumuzu kaybetmeyiz. Bizden daha önemli olan Ankara'daki abilerimiz, ablalarımız bu konsantrasyonu kaybetmez." Panik havası olmadığını söyleyen Sabancı, yakalanan doğru konjonktürün devam etmesinin önemini vurguladı.Çoğu iş insanının bütçelerini revize etmeyeceğini söylediklerini anımsatan Sabancı, "Benim sıkıntım şu, bu olay 3-4 günlük bir olay ve 2 günü hafta sonuydu. Bana göre bu kadar önemli gelişmeyi çok hızlı yorumlamak da gelişmeye haksızlıktır. Bekleyelim görelim günün sonunda ama tabii ben de karmaşık duygular içerisindeyim. Tek dediğim, inşallah çıktığımız yoldan bizi geri döndürmez. İki bacaklı yol bizde çok önemli. Avrupa Topluluğu ve ekonomik gelişmelerin devamı..." diye konuştu.

ENTEGRE SİSTEMİN PARÇASIYIZ
Ali Sabancı, global dünyadaki gelişmelerden "insüle" olduğumuzu düşünmenin de yanlış olacağını ifade ederek, "Şu 'Bize bir şey olmaz' yaklaşımı çok gerçekçi değil. Çünkü bu entegre sistemin bir parçasıyız zaten" diye konuştu. Budget Avrupa Başkan Yardımcısı John McNicholas da, Türkiye'nin Budget için önemli fırsatlar getirdiğini, kısa dönemde araba kiralama uzun dönemde ise leasing fırsatlarını gördüklerini söyledi. Şu anda Türkiye'de kiralanan araba sayısının 15 bin, İngiltere'de 250 bin olduğuna işaret eden McNicholas, "Türkiye'de 17 noktada 7 havaalanında faaliyet gösteriyoruz. Bin 300 yeni otomobilimiz var" dedi.