kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Bora

Üretici tarım sigortasını sevdi

Tarsim Genel Müdürü Bülent Bora, hasar ödemelerinin tarım sigortalarına olan ilgiyi artırdığını ve poliçe sayısının bu yıl 13 bine yükseldiğini belirtti...
2007 yılı içinde tarım ürünlerinde meydana gelen zararların Tarsim tarafından sigortalı üreticilere ödenmesi tarım sigortalarına olan ilgiyi artırdı. Tarsim Genel Müdürü Bülent Bora, 2007 yılı içinde tarım sigortalarının tüm branşlarında yaklaşık 45 milyon YTL tazminat hesap edildiğini söyledi. Tarımsal hasarlar arasında en büyük payı dolu ve don zararlarının oluşturduğunu belirten Bora, ürün bazında da ağırlığın meyvelerde olduğunu ve bitkisel ürünlerde 28.500 adet poliçeye ait toplam 40 milyon YTL tazminat ödemesi yapıldığını ifade etti.

SİGORTAYA İLGİ ARTTI
Sigortasını yaptıran üreticilerin, dolu don gibi doğal afetler sonucunda uğradıkları zararların önemli bir bölümünü sistem sayesinde karşılamış olmalarının büyük bir memnuniyet yarattığını dile getiren Bülent Bora; "Bu memnuniyeti 2008 yılı ocak ayı sonuçlarından açıkça görebiliyoruz. Geçen sene ocak ayı içerisinde toplam 1500 adet poliçe kesilmişti, ancak bu rakam bu yıl yüzde 800'lük bir artış göstererek 13.000 adede yükseldi" dedi. Tarsim Genel Müdürü Bora, "Özellikle tahıl ve endüstri bitkileri için sigorta döneminin henüz başlamadığını da göz önünde bulundurursak, meyve üreticilerinin sisteme olan bu ilgisinin benzer bir şekilde genele yansıması halinde tarım sigortalarında çok önemli büyüklüklere ulaşılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.