kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'3.2 gram insan pisliği' dosyada

13 belediye başkanı için siyasi yasak istenen iddianamedeki örnekler arasında Samsun Gazi Belediye Başkanı'nın "3.2 gram insan pisliği namaza manidir" ifadeleri de var..
AK Partili 13 belediye başkanı için siyasi yasak isteyen Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın delil gösterdiği eylemlerden bazıları şöyle:

* 84 YILLIK KARANLIK: 2004'teki seçim sırasında Niğde Ulukışla il genel meclisi üye adayları Ali Uğurlu, Kamil Ünal, Mustafa Burna ile belediye başkan adayı Ali Tekin'in, cumhuriyet dönemi kastedilerek, üzerine "İktidarla el ele-84 yıllık karanlığa son" yazılan araçla seçim propagandası yapması.

* 3.2 GRAM İNSAN PİSLİĞİ: Samsun Gazi Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın önsöz yazdığı Muhtasar İlmihal-Resimli Namaz Hocası' adlı kitaptaki "Gözleri ve ayakları sağlam olmayanların cuma namazı kılamayacağı, insan pisliğinin 3.2 gramdan fazlasının namaza mani olduğu, 'ah' diye inlemenin, saç ve sakal taramanın da namazı bozduğu" ifadeleri.

* İMAM HATİPLİ ZABITALAR: Eyüp Belediyesi'nin, 2005 yılında ÖSYM'nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'yla alacağı zabıta memurları için, imamhatip mezunu olma şartını getirmesi.

* ÖRTÜNMEYEN GÜNAHKÂR: Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in 2006'da, "Örtünmemek elbette dinden çıkmak değildir. Sadece günahkâr olmaktır " yazan 10 bin broşür dağıtması.

* ÇİFTLERE CİHAT ÇAĞRISI: Başkanlığını AK Partili Mehmet Demirci'nin yaptığı Tuzla Belediyesi'nce, evlenen çiftlere, üzerinde belediyenin ambleminin de yer aldığı ve şeriat hükümlerine göre yaşamalarını ve bunun için cihat yapmalarını öneren bir kitabın dağıtılması.

* KAZA TAKDİRİ İLAHİ: AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin çocuklara, trafik kazasının "takdiri ilahi" olduğunu anlatan broşürler dağıtması.

* OKULA SAİD NURSİ KİTABI: "Türbanlı Belediye Başkanı da olmalı" çıkışıyla gündeme gelen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, ilköğretim öğrencilerine Said Nursi propagandası yapılan bir kitap dağıtması.