kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AydoğanOflu, Plajdafilmindede rol aldı.

Kendimi The Sopranos'un setinde gibi hissettim

MELİS D. ÇALAPKULU
Kaynakçılıktan body hocalığına, oradan da oyunculuğa geçiş yapan Aydoğan Oflu, son olarak Uğur Yücel'le birlikte rol aldığı reklam filminin çekimlerini anlattı. Oflu, "Uğur Yücel'le oynarken kendimi The Sopranos'un setinde gibi hissettim," diyor..
Aydoğan Oflu, son olarak Coca-Cola Zero reklam filminde Naci, vizyondaki Plajda filminde ise Balyoz Remzi olarak karşımıza çıktı. Reklamda Uğur Yücel'in fedaisi olan Naci, patronunun emriyle meraklı gencin kafasını kolunun altında sıkıştırıyor. Aydoğan Oflu aslında bu filmde de olduğu gibi iri yarı fiziği sayesinde başladı oyunculuğa. Asıl mesleği kaynakçılıktı. Uzun yıllar Almanya'da yaşadı. Evlendi, çoluk çocuğa karıştı. Türkiye'ye döndüğünde bir ara body hocalığı yaptı. Bu iş onu oyunculuğa götüren yol oldu. Bir ajansa kaydolup reklam filmleriyle başladı işe. İlk olarak Turkcell'in bir reklam filminde boksörü oynadı. Reha Erdem'in Korkuyorum Anne filminde bile rol aldı. Bir dönem Aşk Oyunu dizisinde, sorumsuz ama sevimli Kurti karakteriyle sevildi. Aydoğan Bey eğer yönetmenler izin verirse, daha ziyade doğaçlama oynamayı tercih ediyor...

ÇOK KEYİFLİYDİ

- Coca-Cola Zero reklamında rol almanız nasıl oldu?
- Bu filmde rol almamın sebebi, birçok reklam filminde rol almama vesile olan Ömer Atay'dır. Atlantik Film'in genel müdürü ve aynı zamanda çok sevdiğim bir ağabeyim kendisi. Beni uygun bulup rolü teklif etti ve ben de çok ilginç bulduğum için, ayrıca Uğur Yücel ve Kadir Çöpdemir'le oynamak ayrı bir onur olduğundan kabul ettim.

- Nasıldı onlarla çalışmak?
- İkisi de çok sıcak, cana yakın insanlar. Kadir Çöpdemir ile oturup sohbet etmeyi çok istedim ama yanında bir bayan vardı. Belki asistanı, belki eşidir diye yaklaşmak istemedim, yani rahatsızlık vermek istemedim. Sohbet ediyorlardı ve orada palas pandıras gidip "Nasılsınız?" falan demek istemedim, ne yalan diyeyim. Sadece selamlaştık. Uğur Yücel ile karşılıklı oynarken, inanın kendimi The Sopranos dizisinin setinde gibi hisettim. Büyük patron T (Tony) Soprano gibi. Hatta kendisine de söyledim. Çok keyifli oldu yani büyük ustalarla çalışmak.

'NABER NACİ' DİYORLAR

- Oynadığınız karakterin, yani Naci'nin adı nasıl belirlendi?
- Naci adının verilmesinde benim hiçbir etkim yok, tamamen reklamın yazarları tarafından belirlendi. Uydu da bence. Aslında bugüne kadar oynadığım karakterlerin isimlerinden sıyrılmayı hep başardım ama iki isim yapıştı kaldı bana. Birincisi Kurti, ikincisi de Naci oldu. Çok sevdiğim bir ağabeyim var, Mustafa Ağabey. "Vay Naci naber? Naci kola lazım mı? Ulan kopardın çocuğun boynunu," gibi espriler yapıyor. Hatta bir gün eşimi gördüğünde "Naci nerede?" demiş. Yani "Aydoğan nerede?" diye bir cümle gelmiyor Mustafa Ağabeyimden.

KARADENİZLİ MAFYA

- Çekimde ilginç şeyler oldu mu?
- Çekimde bana göre ilginç ve biraz da komik gelen şöyle bir şey oldu: Çok nezih, güzel bir restoranda oldu çekimler ve sabahlara kadar sürdü. Sağolsun restoranda çalışanlar, mola verdiğimiz sırada ekibe çorba yapıp verdiler. İşkembe çorbasıydı. İçtik gayet güzel. Arada ben bir mönüyü alıp, hani merak ettiğimden fiyatlara bakmak istedim. Bir arkadaş "Ağabey, orada fiyatlar yok, bu mönüde var," diye bana mönüyü uzattı. İlk baktığım haliyle işkembe çorbasıydı. Fiyatı görünce o garson arkadaşa, "Bu çorbanın fiyatı, bizim içtiğimiz çorbayla aynı mı?" diye sordum. Aynıymış. Para vermeden hayatımda içtiğim en pahalı çorbayı da içtim. Yani şöyle söyleyeyim; bir esnaf lokantasında veya başka bir yerde bu fiyata ben sanırım yedi tas çorba içerdim. Artık fiyatı tahmin etmek size kaldı!

- Şu sıralar neler yapıyorsunuz? Yeni projeler var mı?
- Şu anda Osman Sınav'ın yaptığı Pars Narko-terör'de oynuyorum, Karadeniz temsilcisi olarak. Ayrıca şu sıralar vizyonda olan Plajda filminde rol aldım. Karadenizli mafya rolünde oynadım. Bu karakterin ismine ek yapmama izin verdi yönetmenimiz ve ben Remzi adını 'Balyoz Remzi'ye çevirdim. Sarp Apak olsun Gürgen Öz kardeşim olsun tüm ekiple çok eğlenerek, güzel bir komedi filmi çıkardığımıza inanıyorum. Böyle olmasında yönetmenimiz Murat Şeker'in bizi özgür bırakması, doğaçlama yapmamıza izin vermesinin çok büyük payı var.
Haberin fotoğrafları