kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Amsterdam Klezmer Band, Balkan ve Roman müziklerini bir araya getiriyor.

Balkan, Roman ve Türk müziği karması

Yaptığı turneler sayesinde Türkiye'de de bir dinleyici kitlesi olan Amsterdam Klezmer Band, bu akşam Orient Expressions grubuyla birlikte Taksim'de bir konser veriyor..
1999-2003 yılları arasında Türkiye'ye çeşitli turneler düzenleyen ve İstanbul seyircisinin yakından tanıdığı Amsterdam Klezmer Band ile birçok önemli proje ile akıllarda yer eden Orient Expressions, yeni bir ortak çalışmayla bugün 22.30'da, Taksim'deki Ghetto'da sahne alıyorlar. Konsere, Amsterdam Klezmer Band, tanınmış parçaları seslendirerek başlayacak. Ardından Orient Expressions ile beraber yorumlayacakları parçalarla sürecek konser, Orient Expressions'ın solo performansı ve DJ Yakuza'nın özel olarak hazırladığı kısa gösteri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.

CAZCILAR DA MEMNUN
10 yıldır hareketli müzikleriyle dikkat çeken Amsterdam Klezmer Band, Doğu Avrupa kökenli Klezmer ve geleneksel Balkan ve Roman Brass'ını bir araya getiren tarzıyla her yaştan dinleyicinin ilgisini topluyor. Grup, 2006'da bütün dünyayı etkisi altına alan Balkan Beat akımına, bu akımın öncü prodüksiyon şirketi Essay Recordings'den çıkardıkları The Amsterdam Klezmer Band Remixed ile önemli bir katkıda bulundu. 2007'de Hollanda, Almanya, Avusturya ve İsviçre'yi turlayan grup, Macaristan'daki Sziget Festivali ve Rotterdam'daki North Sea Jazz Festival'inde caz tutkunlarını etkilemeyi başarmıştı. Önümüzdeki günlerde yeni bir çalışma yayınlayacak olan grup, 2003 yılında Kalan Müzik'ten çıkardıkları Katakofti albümünde, Türkiye'den Galata Gypsy Band ile beraber çalmıştı. Richard Hamer, Dj Yakuza, Cem Yıldız ve Murat Uncuoğlu'ndan oluşan Orient Expressions ise Türk folk müziğini caz kalıpları, darbuka ve groovy dans altyapılarıyla harmanlayan çoksesli bir grup. Klasik 4/4'lük dans müziklerinin aksine farklı ritimler ve bakış açıları sunan grup, Sabahat Akkiraz ve Adile Yadırgı gibi önemli vokallerle de beraber çalıştı. Cem Yıldız, Türk folk melodilerini ve yapılarını bağlama, ud, cümbüş gibi enstürmanlarla yorumlarken, Richard Hamer da üflemelilerde eşlik ediyor ve armonileri kuruyor.
Amsterdam Klezmer Band & Orient Expressions
22:30, Bilet fiyatları: 25/35 YTL.
Ghetto tel:(0212) 251 75 01
Haberin fotoğrafları