kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çocuklara faydalı olmak istediğim için çok çalışıyorum

Stajını bitirip, resmen öğretmen olan Ezo Sunal: Küçükken dansöz olmayı hayal edermişim. Öğretmenlik hiç aklımda yoktu ama şimdi çocuklara faydam dokunsun istiyorum..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çocuklara faydalı olmak istediğim için çok çalışıyorum
Sekiz yıl önce vefat eden Türk Sineması'nın unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal'ın kızı Ezo; "Kendimi çocukların gelişimine adadım" dedi. Bir yıl önce açtığı 'Ezo Sunal Çocuk Atölyesi'nde 'hareket, müzik ve ritim eğitimi' olarak tanımlanan 'Orff Yaklaşımı'yla minikleri hayata hazırlayan Sunal; hedeflerini Şamdan Plus dergisinden Selin Öksüz'e anlattı.

Stajyerliğim sona erdi
* Öğretmenlik çok farklı ve kutsal bir meslek. Onu hakkıyla yapabilmek benim için çok gurur verici. Çocuklara gerçekten faydam dokunsun istiyorum... Çünkü onların kaybedecek zamanları yok. Her saniyeleri çok kıymetli. Bunun farkında olarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

* Caddebostan Kültür Merkezi'nde gönüllü olarak her ay seminer düzenliyoruz. Ekim ayında başladık. Bu ayki konferans, otizm ile ilgili. Bunun için yurtdışından doktor getiriyoruz.

* Annemin sahibi olduğu Gül Sunal Anaokulu'nda da eğitmenlik yapıyorum. Haftanın üç günü İngilizce dersi veriyorum ve ayrıca sınıf öğretmenliği yapıyorum. Stajyerliğim bitti, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan atamam yapıldı ve artık resmen öğretmenim.

Master yapacağım
* Küçükken veteriner veya dansöz olmak istermişim... Dansı çok severim. Aynı zamanda hayvanları da çok severim. Beş köpeğim, bir de tavşanım var. O yüzden de herhalde birbirinden alakasız iki mesleği kendime uygun görmüşüm. Öğretmen olmak istediğimi ise hiç hatırlamıyorum!

* Hedeflerimi genellikle oldukça realist olmasına çalışıyorum. Şu an halimden mutluyum, keyifle çalışıyorum. Her sabah yataktan mutlu kalkıyorum. İşin yorgunluğunu eve gidene kadar hissetmiyorum. Şimdi çocuk gelişimi üzerine master yapmayı hedefliyorum.

* Kemal Sunal'ın kızı olarak yaptıklarıma, düşündüklerime ve yapacaklarıma dikkat ediyorum. Babam herkes tarafından örnek alınan ve gerçekten de örnek alınmayı hak eden bir insandı...

* Oyunculuğu seviyorum ve gayet keyifli bir iş olduğunu düşünüyorum. Fakat çok vakit alan bir iş. Ben yaptığım her işi çok ciddiye aldığım için 'yapmış olmak için yahmak' istemem.

Vakit bulmam gerek
* Çok hoşuma giden bir sinema filmi teklifi gelirse, tabii ki kabul ederim. Şu anda benim için de zaman çok kıymetli. O yüzden de eğer bir şey yapacaksam, bir işe vakit ayıracaksam, öncelikle çok içime sinmesi lazım.

* Çocuklara yönelik televizyonda bir eğitim programı projem var. Şu anda beni bekliyor! Başlaması için ilk önce benim vakit bulmam gerekiyor. O yüzden şu anda kesin bir tarih ve kanal yok. Ailelere ve çocuklara yönelik bir program olacak...

* Geçen yıl bir dergide çocuklar üzerine yazılar yazdım ama ocakta bıraktım. Dergide çalışmak çok güzel bir deneyim oldu. Daha önce Londra'da bir yerel gazetede film kritikleri yazmıştım ama editörlük bambaşka bir şey.

* Kendime vakit ayıramazsam, mutsuz olurum. Ben mutsuz olursam da, çevremdeki kimseye bir faydam olmaz. Bu yüzden hem sosyal olarak, hem de sağlığım için kendime vakit
Haberin fotoğrafları