kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KARDEŞLERİ DE ÜNİVERSİTELİ Semiha Daşbaş, beş kardeşi ve anne-babasıyla Ringsted’de yaşıyor. Kardeşlerinden biri hariç hepsi yüksek eğitim alan Daşbaş’ın annesi, belediye otobüsü şoförlüğü yapmış.

Danimarka'nın ilk Türk savcısı

Sadi TEKELİOĞLU / DANİMARKA
Kayserili bir annenin belediye otobüsünde şoförlük yaparak Danimarka'da okuttuğu kızı Semiha Daşbaş, hukuku bitirip Kopenhag'da savcılık yapmaya başladı..
Danimarka'da geçtiğimiz aylarda hukuk fakültesini bitirerek savcılığa başlayan Semiha Daşbaş, Türklerin gururu oldu. Ülkenin ikinci büyük kenti Aarhus'ta başladığı hukuk eğitimini Kopenhag'da tamamlayan Daşbaş, 2007'de mezun olduktan sonra Kopenhag yakınlarındaki Lolland Falster kasabası polis merkezinde savcı olarak çalışmaya başladı.

"AYRIMCILIĞA UĞRAMADIM"
Türk kökenli savcı yaptığı işe âşık olduğunu belirterek en çok duruşmaya girmeyi sevdiğini belirtiyor. İşini yaparken hiç ayrımcılığa uğramadığını belirten Türk kızı, çalışma arkadaşları olan hâkimler ve polislerin kendisini çok takdir ettiğini anlatıyor. Savcı Daşbaş, göçmen kökenli olmasının kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmesini özellikle zorunlu kıldığını bildirerek, çok çalıştığını söylüyor. "Beni en çok, yargılanan bir göçmenden bahsedilirken benim de göçmen olduğumu söylemeleri üzer. Etnik kökenimin sorun olmaması için çok çalışmalıyım" diyor.