kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DEMOKRATLARIN YÜKSELEN YILDIZIYDI...Adı fuhuş şebekesi soruşturmasında geçen Spitzer, Demokrat Parti’de yükselen yıldız olarak görülüyordu.

New York Valisi'nin fuhuş skandalı ABD'yi karıştırdı

Suç örgütlerine karşı kararlı mücadelesiyle tanınan New York Valisi Eliot Spitzer'in adı fuhuş soruşturmasına karıştı. Özür dileyen vali Spitzer istifayı düşünmediğini ima etti..
ABD'de, organize suç örgütlerine karşı mücadelesiyle tanınan Demokrat Partili New York Valisi Eliot Spitzer'in (48), bir fuhuş şebekesiyle ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Skandal New York Times gazetesinin internet sitesinde yayımlandı. Habere göre, Spitzer'in şebekeyle ilişkisi, geçtiğimiz aylarda başlatılan bir federal soruşturma kapsamında dinlenen telefon görüşmeleri sayesinde saptandı. Soruşturma dosyasında, vali Spitzer'in, geçtiğimiz ay Washington'da bir otelde "9 numaralı müşteri" kod adıyla en az bir hayat kadınıyla buluştuğu bilgisine yer verildi. Böylece Spitzer, fuhuş şebekesi soruşturmasına dahil oldu. Spitzer, eşiyle birlikte yaptığı basın toplantısında özür diledi. 3 çocuk babası olan Spitzer'in (bunun) kişisel bir hata olduğunu ve politikanın halka hizmet işi olduğunu söylemesi, istifa etmeyeceği biçiminde yorumlandı.

8 YIL BAŞSAVCILIK YAPTI
Vali olmadan önce 8 yıl New York Başsavcısı olan Spitzer Spitzer, vali seçilmeden önce 8 yıl, kentin başsavcılığı görevini başarıyla yürütmüştü. Time dergisi tarafından başsavcılıktaki ilk 2 yılında "Yılın Fatihi" unvanını alan Spitzer, yolsuzluk ve organize suçlarla mücadelede gösterdiği kararlılık nedeniyle halk tarafından büyük destek görüyordu.