kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Dervişin fikri neyse?..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Af yok. Katili devlet affetmez. Maktulün vârisleri affeder" diyor ve ülkede kıyamet kopmuyor..
İnsanlar bu kadar gaflet içinde olamazlar.. Hele de benim entel, gentel ve sentellerim bu lafın ne manaya geldiğini çok iyi bilirler.. Gık demiyorlar.. Anlamadıklarından mı?.. Hayır.. Tasvip ediyorlar..
Gidişi tasvip ediyor, destekliyorlar..
İşte "Umutsuz" olmamın sebebi bu..
Bunlar çifte standart içinde her şeyi AKP'ye, Erdoğan'a yontan enteller.. Bunlar ülkenin demokratları.. Liberallari.. Sevsinler!..
Yahu dostlar.. Katili, ölenin vârislerinin affetmesi hangi ülkelerde var?.. Suudi Arabistan ve İran'da.. Bu ülkelerde hangi yasalar var?.. Şeriat yasaları..
Bizde Şeriat var mı?.. Yok!.
Ne var?.. Anayasa!..
Bizim Esas Teşkilat Hukukumuzda af hakkı kimde?..
Devlette.. O zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarada bağıra çağıra bu ülkede Şeriat Kuralları varmış gibi konuşması ne oluyor?..
Ağızdan kaçma mı, yoksa bir niyetin bir kez daha açıklanması, kamuoyunun bir kez daha yoklanması mı?..
O kadar saf olmayın..
Bir yerde Sadrazam gibi konuşan başbakan.. Öte yanda Şeyhülislam gibi fetva veren Diyanet İşleri Başkanı, bilinçli şekilde "Hukuk" sistemine saldırıyorlar.
Şeyhülislam Danıştay kararlarını eleştiriyor.. "Bize sorsalardı" diye.. Yok yahu?.. Niye soracakmış..
Zorunlu olan Din ve Ahlak Dersi.. Sünni İslam dersi değil.. İkincisini yaptın mı, laiklik ilkelerine de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da ayrı düşersin.. Ortada soracak ne var ki?..
Ama dikkat edin.. Demokrat kardeşlerimden ses yok.. Olan da "Danıştay'a müdahale hakkını Diyanet İşleri Başkanı'na kim veriyor" diye sormuyor.. Bir tehlikeli gidişe karşı çıkmıyor.. İçeriği tartışıyor, sureti haktan görünmek, nasıl demokrat olduğunu yutturmak için..
Bir ülkenin başbakanı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını eleştirirken "Ne anlarlar?.. Ulemaya sormaları gerekirdi" derse, onun atadığı Diyanet İşleri Başkanı da böyle konuşur..
Sonrası..
Önemli değil canım. Ben paranoyakım..
Geçen hafta Malezya'da yapılan seçimlerde, PAS partisi iki eyaleti daha ele geçirdi. PAS, anayasal hukukun yerine Şeriat yasalarının getirilmesini isteyen parti. Kazandığı eyaletlerde uyguluyor.. Oldu üç eyalet şimdi..
Bu da nerden çıktı şimdi demeyin sakın. Ben paranoyakım ya..
Yoksa Türkiye, Malezya olur mu?.. Ne alakası var?..