kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hamas İran'da eğitim görüyor

Uğur Can
İsrail'in uğrunda operasyon başlattığı ve insansız uçaklarla tüm Gazze'de aradığı Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam militanlarını SABAH buldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hamas İran'da eğitim görüyor
Gazze'deki Hamas yönetimi ile İsrail arasındaki en büyük çatışmaların nedeni, Hamas militanlarının sınırdaki İsrail kentlerine attıkları Kassam roketlerinden kaynaklanıyor. İki hafta önce 127 Filistinlinin öldüğü saldırılar da Aşkelon kentinde bir İsraillinin bu roketler nedeniyle yaşamını yitirmesi üzerine başlatıldı. İşte SABAH, bu roketleri hazırlayan ve İsrail'in gece gündüz aradığı Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları militanlarını buldu ve konuştu.

400 MÜHENDİS GÖREV ALDI
Adını Filistin'in bağımsızlığı ve İslami bir ülke olması için ilk harekete geçen Arap din aliminden alan İzzeddin el Kassam Tugayları'nın bir üyesi, İran ve Suriye'de eğitim gördüklerini söyledi. Yüzü maskeli militan şöyle anlattı: "Gazze'den Hamas mühendisleri Suriye ve İran'a roket yapımı eğitimi için gönderiliyorlar. Bugüne kadar 400'den fazla mühendisimiz roket eğitimi alıp döndü. Bu füzeler gizli evlerin altlarındaki atölyelerde yapılıyor. 'Taşıyıcı'lar gözcülerin belirlediği noktalara taşıyorlar. İnsansız uçak veya helikopter yoksa hedefe doğru ateşleriz." İlk kez 2001 tarihinde atılan Kassam roketleri bugüne kadar 14 İsraillinin ölümüne yol açtı. Gündeyse ortalama 10 ila 15 roket atılıyor.
Haberin fotoğrafları