kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Kışla siyasete siyaset kışlaya girmesin

Enis YILDIRIM İZMİR
Başbakan Erdoğan, muhalefetin harekât eleştirilerine bu kez İzmir'den yanıt verdi: Askerliği askerlere bırakın, teknik boyutuyla harekâtın nasıl yapılacağına da siz karışmayın..
Başbakan Erdoğan, sınır ötesi kara harekâtının bitmesinin ardından başlayan tartışmaya nokta koydu. Erdoğan, "Kışla siyasete girmesin diyoruz, ama siyaset de lütfen kışlaya girmesin" dedi. AKP İzmir İl Başkanlığı Kadın Kolları 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, kara harekâtının ardından kendilerini eleştiren muhalefete sert tepki göstererek "Sadece sınır ötesi harekâtla terörün sonunu getirmek mümkün değildir. Psikolojik ve kültürel tedbirler alınmalıdır. Siz de iktidar oldunuz. Neden kendiniz girip bu işi bitirmediniz. Yoksa haritada Kandil'i mi bulamadınız. Bizden habersiz 1995 ve 2000 yıllarında gittiniz de bulamadınız mı?" diye sordu. Operasyonla 'terör örgütünün umudunun yok edildiğini' belirten Erdoğan, CHP ve MHP'ye yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Kışla siyasete girmesin diyoruz, ama siyaset de lütfen kışlaya girmesin. Askerliği askerlere bırakın, teknik boyutuyla bir askeri harekâtın nasıl yapılacağına da siz karışmayın."

'YA İSPATLAYIN YA DA SUSUN'
"Orduya değil bize vurun" diye seslendiği muhalefetin "ABD'den emir alındı, çıkıldı" iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Ya delil gösterirsiniz iftiranızı ispatlarsınız, ya da susarsınız. Susmazsanız vakti gelir millet sandıkta sizi susturur" dedi. Uşak'ta sorulan "Af ne zaman çıkacak?" sorusuna ise Başbakan, "AK partinin parlamentoda gücü olduğu sürece çıkmayacak" yanıtı verdi. Erdoğan, aralarında Ahmet Sarışın, Ali Sözer ve Cengiz Bulut gibi CHP'li eski ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu yeni AKP üyelerine rozetlerini bizzat taktı. Başbakan, Balkan Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği akşam yemeğine katıldıktan sonra Ankara'ya döndü.