kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patlıcan dolması

Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın. Uzun uzun kesip, kızartın. Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun. Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin. Komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin. 1,5 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin. 1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile karıştırın. Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin. En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin.

MALZEMELER 8 kişilik
* 3 adet patlıcan

* 200 gr. kıyma

* 1 kahve fincanı pirinç

* 2 adet soğan

* 1 çay kaşığı salça

* 2 adet domates

* 1 adet yeşil biber

* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı

* Tuz, karabiber