kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
"Edirne Belediye Başkanı'nın adını bile bilmiyorum" diyen Özal, 'siyasi komplo' iddiasında bulundu.

Ahmet Özal da gözaltına alındı

Neslihan KESKİN-Umut TÜTÜNCÜ
Edirne Belediye Başkanı Sedefçi ile ilgili soruşturmaya adı karışan Özal'ı polis, Aslan'ın cenaze töreninden alıp götürdü..
Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ile ilgili soruşturma kapsamında, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da dün gözaltına alındı. Babasının doktoru Cengiz Aslan'ın oğlu Alp Aslan'ın Fatih Camisindeki cenaze törenine gelen Özal, Sedefçi'yi tanımadığını belirterek, hakkındaki iddiaların siyasi amaçlı olduğunu savundu. Özal, "Edirne Belediye Başkanı'nın adını bile bilmiyorum. Kendisini tanımıyorum. Bunun arkasında ne olduğu yakında anlaşılır. Siyasi hareketlenme başlayınca, siyasi komplolar da başlar" dedi.

'SADECE BİLGİ İÇİN'
"Polis tarafından aranıyor musunuz?'' sorusuna karşılık, "Gördüğünüz gibi hiçbir yere kaçtığım yok. Bunlar saçma şeyler, pazartesi günü açıklamasını yapacağım'' diyen Özal, cenaze töreninden sonra otomobilinin yanında 3 sivil polis memuru ile karşılaştı. "Şubeye gitmemiz gerekir'' diyen polise yönelttiği "Şu anda mı?'' sorusuna, "Evet'' yanıtını alan Özal, "Olur'' diyerek polis memurlarıyla kendi otomobiline bindi. Akşam saatlerinde Edirne'ye götürülen ve Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Özal, 00.30 sıralarında hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Yeniden emniyet müdürlüğüne götürülürken gözaltına alınmasının nedenini soran gazetecilere Özal "Sadece bazı bilgilere ihtiyaçları vardı. Ondan dolayı" yanıtını verdi.
Haberin fotoğrafları