kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YEDİNCİ TORUNUNU GÖRECEK... Hatice Doğan, "Eşim sayesinde, 7. torunumu kucağıma alıp çocuklarımın mutluluğunu göreceğim. Ağrılarım bitecek" dedi.

Kadınlar Günü'nde 'hayat' hediye etti!

DİDEM SEYMEN
10 yıldır diyalize bağlı yaşayan Hatice Deniz'e dün eşinin böbreği nakledildi. Burhanettin Deniz ameliyat için bu anlamlı günü seçti..
8 Mart Kadınlar Günü'nde eşlerine öpücük, çiçek, takı gibi hediye veren pek çok eş olmuştur. Bu yıl eşine en anlamlı hediyeyi ise Burhanettin Deniz verdi. Onların hikâyesi 'İyi günde kötü günde' sözüne birebir uyuyor. 1992'de Erzincan'da depremde evleri yıkıldı. Ailece İstanbul'a taşındılar. Hatice Deniz, yaşadıklarının etkisiyle yüksek tansiyon hastası oldu. 60 yaşındaki Burhanettin Deniz, 10 yıldır diyaliz makinasına bağlı bir hayat süren 37 yıllık hayat arkadaşı 4 çocuğunun annesi 55 yaşındaki eşi Hatice Deniz'e böbreğini bağışlayarak onu 'Dünya Kadınlar Günü'nde dünyanın en mutlu kadını yaptı. Tam on yıl boyunca diyalize girerek yaşayan Hatice Deniz; "Çocuklarım ve eşim bana böbrek vermek istediler. Onlara kıyamadım. Zaten böbrek naklinin tam olarak nasıl olduğu bilmiyordum" dedi. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Alp Gürkan; "Canlı vericilerin çoğunu anneler oluşturuyor. Anneler çocuklarına hiç düşünmeden organlarını veriyorlar. Eşler arasında yine bayanlar önde. Eşlerine böbrek verirken hiç tereddüt etmiyorlar. Kadınlar daha fedakâr. Ama bugün az rastlanan bir durum oldu. Son 2 ayda 27 nakil yaptık. Burhanettin Deniz, merkezimizin 2008 yılının ilk erkek organ vericisi oldu. 'Dünya kadınlar gününde eşime çok güzel bir hediye vereceğim' diyerek bizi aradı. Özelikle ameliyatın bu gün olmasını istedi. Çok istekliydi. Başarılı bir operasyon oldu" diye konuştu. Burhanettin Deniz, "Eşim benim canım, onsuz bir hayat düşünemiyorum. Her diyaliz sonrası nasıl acı çektiğini, halsizliğini gördükçe çok üzülüyordum. Hiç tereddütsüz böbreğimi verdim. Daha önce bu kadar kolay olduğunu bilseydik, çoktan vermiştim böbreğimi ama benim eşim inatçı. Bir türlü inanmadı iyileşeceğine, oysa ben biliyordum" diyerek sevincini paylaştı.