kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Ateşten Koltuk

Tayyip Erdoğan'a alternatif arayanlara, hayali de olsa, umut veriyor Fox TV'deki Ateşten Koltuk. Dizideki ismiyle Başbakan Kemal Atak, acaba, Ah bir Atatürk gelse" düşlerinin gerçeğe dönüşmesi mi? Atatürk olsa, Kemal Atak gibi mi davranırdı? Bilemem. Kemal Atak, aslında, senaryoyu yazan Mehmet Ali Ilıcak'ın istediği gibi davranıyor. Hem milli duyguları kuvvetli, hem halkın muhafazakar değerlerine yakın biri. Ateşten Koltuk'ta hayali bir başbakan, bugünün olaylarına çözüm bulmaya çalışıyor.
Başbakan rolündeki Tayfun Eraslan, başarılı ve karizmatik. Özel koruması Okan'ı, Serdar Oskay canlandırıyor. Oskay, biraz, Amerikan dizisi "24 Saat" in başrol oyuncusu Jack Bauer gibi. Bu akşamki bölümde, özel koruma Okan'ı daha yakından tanıyabileceğiz.
Gazeteci Can Ataklı, müsteşar kimliği ile çok inandırıcı; dizide bile olsa, nihayet arzu ettiği başbakana kavuştu diye düşündüm. Üstelik onun sağ kolu.
Güncel olaylarla hayalin birbirine karıştığı ilginç bir dizi. Karlı Dağ örgütü Türkiye'nin başının belası. Başörtüsü sorunu gene gündemde. Bir Genelkurmay Başkanı bile var.

Ateşten Koltuk'ta Başbakan Kemal Atak'ı, Tayfun Eraslan oynuyor. Atatürk ile isim benzerliği dikkat çekici.