kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSK ile polemik olmaz

ANKARA
Muhalefete "Silahlı Kuvvetlerimizi polemik içine çekmeye çalışmayın" diyen Başbakan Erdoğan, Irak operasyonunda başarısından dolayı askeri övdü..
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti grubunda sınır ötesi harekâttaki başarı nedeniyle TSK'ya övgüler yağdırırken, "ABD baskısıyla operasyon erken kesildi" diyen muhalefete "Silahlı Kuvvetlerimizi polemik içine çekmeye çalışmayın. Varsa söyleyecek sözünüz, muhatabı biziz" dedi. Erdoğan'ın mesajları şöyle oldu:

* Türk ordusu, kara kışta, gece karanlıkta, ayakta bile durmanın zor olduğu bir coğrafyada fevkalade başarılı bir operasyon icra etmiştir. TSK'nın başarısının önemli bir boyutu, tek bir sivilin dahi burnunun kanamamasıdır. Bu duyarlılık, bu hassasiyet, her türlü takdirin üzerindedir. TSK, hükümetimizle tam bir koordinasyon içinde bu harekatı mükemmel bir şekilde planlayıp icra etmiştir. Genelkurmay Başkanı'mızdan erine bütün kahramanları selamlıyor ve kutluyorum.

* Davul zurnayla, tehlikeli bir dönüş duyurulamaz. Bunu zaafmış gibi gündeme getirenler, Türkiye'nin terörle mücadelesine gölge düşürmektedirler. Askerin neye ihtiyacı olduğunu, ne kadar kalınması gerektiğini bu beyefendiler mi biliyor? Bırakın, onu da Genelkurmayımız bilsin.

* Terörle mücadelede iç siyasi mülahazalarla, rant hesaplarıyla hareket edilmez. Parti kimlikleri bir kenara bırakılır. Söz konusu olan can güvenliğidir, şehitlerimizin kanıdır. Allah bize buradan gelecek oyu nasip etmesin...

* Sayın Baykal, her şey, parti siyasetinden ibaret değildir. Muhalefet edelim diye, şehitlerimize, o kahramanlara haksızlık yapmayın. Harekât, seçmen tüketimi için, gaz almak için yapılmaz. Orada kalınması gerektiği kadar kalınır. Sayın Baykal, hatta sizi susturmak için bile daha fazla kalınmaz. Zaten her şartta konuşacak bir şey bulursunuz siz...

* Muhalefet, sakın Silahlı Kuvvetlerimizi polemik içine çekmeye çalışmasın. Varsa söyleyecek sözü, eleştirisi olan, muhatabı biziz.