kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ben hoca olsam sınav kâğıdına bakardım başına değil

- 2005'te türbanla ilgili bir yazı yazmışsınız. "53 yıllık erkeğim, pipim ilk 1963'te kalkmıştı. O günden beridir hiç saç telinden tahrik olduğumu hatırlamam," diye başlıyor. Yıl 2008 hâlâ türban tartışılıyor, ne düşünüyorsunuz bu gerginlikle ilgili?
- Bir hanım vardı, ismini hatırlatmayayım; türbanlı, yazdı mevsimlerden, açık bir ayakkabı giymişti. Hanımın ayakları çok daha tahrik edici, bir fetişist çıldırabilir onu gördüğü zaman. Saça niye bu kadar takıyorlar ben bunu anlamıyorum. Kendi adıma söyleyeyim; etrafımda çok fazla türbanlı kadın görmekten hoşlanmam! Bu demek değildir ki bütün kadınlar açılıp saçılsın da ben de onlara bakayım, keseyim. Üniversiteye türbanlı kızların girmesi ya da girmemesi de beni çok fazla ilgilendirmiyor, bana ne!

- Bencillik değil mi bu?
- Bencilce konuşuyorum evet, beni fazla ilgilendirmiyor. Ben üniversite hocası olsaydım ne düşünürdüm? Sınav kâğıdına ne yazmış ona bakardım, yani dersi biliyor mu bilmiyor mu, geçer not alır mı almaz mı?

- 'Yaşam tarzımız değişecek' kaygısı duyanlar için ne diyorsunuz?
- Biraz abartıyorlar diyorum.

- Giderek 'biz' ve 'ötekiler' diye ayrılmıyor muyuz sizce?
- Bu ayrımı dinciler kadar laikçiler de yarattı. Aydın Doğan grubunun da bu ayrıma çok katkısı oldu maşallah, insanlarda o paniği uyandırdılar. Bu bir takiyye midir, yani şeriat yolunda bir adım mıdır Başbakan'ın beynine girmek lazım bunu anlamak için. Nereden bilebilirim! Ama şunu söyleyebilirim; türbanla şeriat gelmez. Şeriat hukuku uygulanmaya başladığı zaman Türkiye'ye şeriat gelir. Mesela iki kadının şahitliği mahkemede bir erkeğin şahitliğine eşit olduğu zaman şeriat geldi demektir. Bazı kızların türban giymesi sorun değildir, bütün kadınlara zorla türban giydirilmesi sorundur! Ama siz de gazetede yazacağım konuları elimden aldınız, hepsini söyledim burada.

- AKP'nin bu konuyla ilgili tavrı hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Üniversitelerde türbanı serbest bırakmak Başbakan'ın programındaki unsurlardan bir tanesi. Beş yıl boyunca da bunu yapmadı, şimdi yapmaya kalkınca kıyamet koptu. Adam bunu söyleyerek iktidara geldi, bununla oy aldığı için iktidara geldi. Niye kıyamete sebep oluyor, onu anlamıyorum.