kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cem Uzan'ın gitmesi lazım

- Cem Uzan'la görüşüyor musunuz? Dostluğunuz devam ediyor mu?
- Cem Uzan'ı uzun zamandır görmedim. Cem Uzan birtakım hatalar yapmış olabilir, o hataların çoğunu babası ve kardeşi yapmış olabilir, kendisinin hataları da mutlaka var, ki en büyük hatası bana sorarsanız siyasete atılmasıdır, ama dostluğumuz asla sarsılmadı.

- Ne yapacak, bir fikriniz var mı?
- Bilmiyorum. Objektif olarak bakarsak yurtdışına çıkma yasağı kalkınca gitmesi, bir daha gelmemesi gerekir. Ama benim tanıdığım Cem Uzan bunu yapmaz, dört yıl sonra seçimlerde tekrar piyasaya çıkar. Böyle bir deli boyutu vardır çünkü. Kendine birtakım illüzyonlar yarattı, elde ettiği güç ve parayla yetinmedi. Samimi olarak inanıyordu seçimi kazanıp başbakan olacağına.

- Bu patolojik bir durum mu, normal mi?
- Patolojik dersem bana kızar ama bir çeşit çılgınlık tabii, belki megalomani.

- Başına gelenleri hak ettiğini düşünüyor musunuz?
- Düşünmüyorum. Eğer varsa babasının ve kardeşinin suçlarından dolayı Cem Uzan suçlanmamalı. Yapılan işlem kanuna uygundu ama hukuka uygun olduğunu sanmıyorum. Yani benim babam bir suç işlediği zaman bunun cezasını niye ben çekeyim? Bu Nazi hukukudur.

- Bu kadar hırslı bir adam medyaya da döner mi?
- Ben onu sordum, "Gazete asla düşünmüyorum, televizyon belki ilerde düşünürüm," dedi. Şunu söyleyeyim; Cem Uzan benim dostumdur, arkadaşımdır deyince kızıyorlar. Niye olmasın ki? 46 tane banka soysun, Cem Uzan benim gene dostumdur. Yarın cinayet işlese onu hapishanede ziyarete gitmeyecek miyim yani, iki paket sigara, iki kat temiz çamaşır götürmeyecek miyim? Arkadaşlık, dostluk ayrı şey. İnsanın suçları kendini bağlar.

- Niye sevdiniz birbirinizi Cem Uzan'la?
- İkimiz de deliyiz belki ondan! Sevgi anlaşmak değildir derler ama (gülüyor). Bilmiyorum aslında; o bana, ben ona her zaman saygılı davrandık.