kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Birinci Yardımcısı Medvedev'in seçim desteği tavan yaptı

Sonucu belli seçim: %70

Rusya'da bu pazar yapılacak başkanlık seçiminde Medvedev, en yakın rakibinden 60 puan farkla önde. Başkan Putin'in desteklediği 'halef', en genç lider olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sonucu belli seçim: %70
Henüz 42 yaşında. Eski bir avukat. Seçimle geldiği bir görevi olmadı. Ülkenin en büyük devlet şirketinin yönetim kurulu başkanı. Karizmatik. Sakin. Deep Purple grubu hayranı... Dimitri Medvedev, bu pazar dünyanın iki numaralı süper gücü Rusya'nın başına geçiyor. Devlet başkanlığı seçimlerinde aslında birkaç aday var. Ancak Medvedev, bizzat selefi Vladimir Putin tarafından aday gösterildi. Onun tam desteğini aldı. Kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor, hatta ana muhalefet "seçim demokratik koşullarda yapılıyormuş havası vermek için" diğer adayların Kremlin desteğiyle seçime sokulduğunu iddia ediyor.

ÜÇÜNCÜ PUTIN DÖNEMİ
Medvedev, kazanırsa Çar Nicholas'tan sonra ülkenin en genç lideri olacak. Yasalara göre üst üste iki kereden fazla devlet başkanı seçilemeyen Putin, kendisini başbakanlığa hazırlıyor. Medvedev de önceki gün yaptığı bir açıklamada "Eğer devleti yönetme konusunda halk bana güvenirse, Başkan Putin'in politikalarını sürdüreceğim. Eğer işleri bu formatta, ikili olarak, yürütürsek ülkemize çok faydası dokunacak" diyerek hem kendi politikalarının hem de Putin'in yeni dönemdeki ağırlığının sinyallerini vermiş oldu.

GÜÇ BÖLÜNMESİ ÇIKAR'
Bölge uzmanlarına göre Medvedev'in seçilmesi çok şeyi değiştirmeyecek. Aslında bir anlamda bu üçüncü Putin dönemi" olacak. Siyasi analist ve milletvekili Sergei Markov, Medvedev'in "Batı'ya büyük bir sempatisi olduğunu" söyledi. Yeni dönemde siyasi reformlar gerçekleştireceğini savunup "Sistem içerisinde siyasi rekabeti cesaretlendirecektir" görüşünde. Ancak Putin'in başbakan olmasıyla "güç bölünmesi yaşanabileceğini" de sözlerine ekledi. Standford Üniversitesi Demokrasi Kürsü Başkanı Michael Faul ise analizinde şunları söyledi: "Medvedev'in Batı'ya eğilimi birçok üst düzey isimden daha fazla. Ancak özgürlük konusundaki açıklama ve vaatleri sadece süsleme paketten ibaret. Halkla ilişkiler yürütüyor yani..."