kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Tayyip Erdoğan

Özellere türban sitemi

BÜLENT AYDEMİR
Erdoğan, vakıf üniversitesi yöneticilerine, "ÜAK bildirisine imza atanlarınız oldu. Tavır göstermenizi beklerdik" dedi..
Vakıf Üniversiteleri Birliği üyeleri, 6 ay süren uğraşlarının sonunda Başbakan Tayyip Erdoğan'dan randevu alarak sorunlarını iletti. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan Ünlü başkanlığındaki mütevelli heyet başkanları, Erdoğan'a, vakıf üniversitesi rektörlerinin atanması, mütevelli heyetin oluşturulması, meslek okulu açılmasında uygulanan çifte standardın giderilmesi, KDV'nin indirilmesi ve prim faizlerinin düşürülmesi konusundaki taleplerini iletti. Görüşmede ele alınmayan üniversitelerde başörtüsü serbestisi konusu, Erdoğan'ın görüşme sonrası Başbakanlık koridorunda bazı üniversite yöneticileriyle yaptığı ayaküstü sohbette gündeme geldi. Erdoğan, başörtüsü konusunda üniversitelerinde özgürlükçü bir tavır sergilediklerini söyleyen vakıf üniversitesi yöneticilerine şu serzenişte bulundu: "Sizin üniversitelerinizin rektörleri de ÜAK üyesi ancak bildiriye imza atanlar oldu. Bu konuda daha ilkeli tavır bekliyoruz. Bu bildiriye niye karşı çıkmıyorsunuz? Tavır göstermenizi beklerdik."

ARSA İSTEDİLER
Görüşmede vakıf üniversitesi yöneticileri arazi konusunda kendilerine kolaylık sağlanmasını da istedi. Erdoğan ise "Üniversiteler, İstanbul'a, büyükşehirlere yığılıyor. Biraz da Anadolu'ya çıkın orada yatırım yapın" dedi. Vakıf üniversitesi yöneticileri ise Başbakan'a şu yanıtı verdi: "Anadolu'ya gidelim ancak her yerde istediğimiz öğrenci potansiyelini bulamıyoruz. Şehir merkezine yakın, özellikli yerler olmalı. Bir üyemiz Kocaeli'nde kaynakçı okulu açmak istedi ancak YÖK'ten onay alamadı. Yüksekokul, fakülte açma konusunda sıkıntılarımız var."
Haberin fotoğrafları