kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şimdi de göbek adı kavgası çıktı

ABD'nin ilk siyahi başkanı olma yolundaki Obama'nın Müslüman olduğu iddiaları, bu kez göbek ismi 'Hüseyin' üzerinden yürüyor..
ABD'de kasımdaki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olabilmek için yarışan Barack Obama'nın gizli Müslüman olduğu yönündeki tartışmalar dinmek bilmiyor. Babası, Endonezya'da medresede eğitim gördüğü iddiaları, sarıklı fotoğraflarından sonra bu kez konu, göbek adı! Cumhuriyetçi partinin önde gelen bazı isimleri, "Barack Hüseyin Obama densin" diyerek kampanya başlattı.

ROVE'DAN KARŞI UYARI
Tennessee senatörü Robin Smith, "McCain, Barack Hüseyin Obama demekten çekinmemeli" derken, partinin ünlü strateji uzmanı Cheri Jacobus da, "Obama'ya göbek adıyla hitap edilmeli" diye konuştu. Başkan Bush'un eski danışmanı Karl Rove da tartışmalara katıldı. Rove, Clinton'a nasıl hitap ediliyorsa Obama'ya da aynı şekilde hitap edilmesi gerektiğini savundu. "Herkes senatör Obama demeli. Yoksa partimizin bağnaz olduğu imajı oluşabilir" uyarısında bulundu.

DELEGELERİ KAPTI
Ancak bütün iddia ve çamur atmalara rağmen Obama'ya yönelik ilgi artıyor. 4 Mart'ta Ohio, Teksas, Rhode Island ve Vermont'ta yapılacak ön seçimler öncesinde anketlerde önde görünen Obama, karar verici oy hakkına sahip süper delegeleri de yanına çekmeyi başardı. Hillary Clinton'a destek veren Demokrat milletvekili John Lewis ile eski Teksas Valisi Mark White, Obama'nın safına geçti. Özellikle siyah oyların yönünü belirlemede etkin olan Lewis'in gidişi Clinton için büyük kayıp olarak niteleniyor.