kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu Avrupa'da bir operatöre talibiz, 90 günde kesinleşecek

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Syriatel'i satın almak için 30 gün içinde karar vereceklerini belirtirken, "Doğu Avrupa'da da faal bir operatörle ilgileniyoruz" dedi..
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 90 gün içinde Doğu Avrupa'da faal bir operatörü satın alma konusunda karar vereceklerini yeni fırsatlara baktıklarını söyledi. Yatırımlarda 2008 yılında daha aktif olacağını söyleyen Süreyya Ciliv, çoğunluk hissesi için tek bir şahısla değil, birkaç şirketle görüştüklerini belirterek, "Suriye'deki Syriatel ile yakından ilgileniyoruz. Ancak şirketin değerinin üstünde bir teklifle değil, gerçekçi rakamlar olursa satın almayı düşünüyoruz. 30 gün içinde sonuçlanır. 3.4 milyon abonesi var pazar payı yüzde 54. Burada Suriyeli bir şirketle ortaklık yapabiliriz. Turkcell yakın çevrede yaptığı yatımlarla bölgede büyümeyi sürdürecek. Her zaman olduğu gibi yatırımlarda akılcı hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

3N İHALESİ 2008'DE YAPILACAK
Turkcell'in zaman zaman pahalı olarak algılandığını, ancak gerçekte bunun doğru olmadığını savunan Ciliv, Türkiye'de müşteriye en iyi teklifi sunduklarını ve sunulan hizmet kalitesi ile fiyat karşılaştırıldığında kendilerinin en iyi teklifi verdiğinin görülebileceğini söyledi. Üçüncü nesil mobil altyapı (3N) ihalesinin 2008 yılında gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda beklentisi sorulan Ciliv, mobil hızlı internet konusundaki gelişmeleri Mobil Dünya Kongresi'nde hem Bakanlığın hem de Telekomünikasyon Kurumu yetkililerinin yakından gördüğünün altını çizerek ihalenin 2008 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini savundu. Ciliv, 3N ihalesi şartnamesini göstererek "Biz şartnamede numara taşınabilirliğini kabul ettik. İhaleyi de kazandık. Ancak rakiplerimiz ihaleye girmedi ve ihale iptal oldu" şeklinde konuştu. 2008'de 400 milyon dolarlık altyapı yatırımlarının iki katına çıkacağını belirten Ciliv, altyapı konusunda Ericsson dışında farklı bir firma ile çalışmaya başlamalarının sebebi olarak teknoloji ve maliyetleri sebep olarak gösterdi.