kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'3 yılda 6 milyar dolar yatırdık sektöre damgamızı vuracağız'

Vodafone Türkiye Başkanı Attila Vitai, Türkiye'ye 2005'ten beri toplam 6 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, Avrupa'nın en modern altyapılarından birine sahip olduklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'3 yılda 6 milyar dolar yatırdık sektöre damgamızı vuracağız'
İngiliz mobil telefon servis sağlayıcısı Vodafone, Türkiye'deki 2007 faaliyetlerini düzenlenen bir toplantıyla duyurdu. Vodafone Türkiye CEO'su Attila Vitai, şirketin 2007 yılında 3 milyon yeni abone ile toplam abone sayısının 16.1 milyona ulaştığını, cironun da 2.6 milyar YTL olduğunu söyledi. Yeni genel müdürlük binasını tanıtmak, Vodafone'un 2007 yılı performansı ve 2008 yılı hedeflerini anlatmak amacıyla düzenlenen toplantıda Vitai, "2007'de Türkiye'de hem altyapı hem de insan kaynağına toplam 4.5 milyar dolar yatırım yaptık. Bu rakam 2007'nin en büyük dış yatırımı oldu. Türkiye'ye geldiğimiz 2005 yılı sonundan beri ise toplam 6 milyar dolar yatırımda bulunduk" dedi.

'REKLAMINIZI YAPIYORUZ'
Yaptıkları yatırımlarla birlikte Vodafone Türkiye'nin altyapısının Avrupa'nın sayılılarından biri haline geldiğini belirten Vitai, bunun sonucunda Türkiye'nin, Mısır'dan sonra abone büyümesi anlamında Vodafone bünyesinde dünya sırlamasında ikinci sıraya yerleştiğini belirtti. Vitai şunları söyledi: "Türkiye'ye gelmiş olmakla ne kadar doğru yaptığımızı her geçen yıl biraz daha net görüyoruz. Türkiye'nin telekom sektöründeki geleceği çok parlak ve gelecek kesinlikle bizim olacak. Uzun süreli yatırımcı olarak buradayız. Kısa sürede yaptığımız yatırımları alıp İngiltere'ye geri dönmek gibi bir planımız yok. Her safhada Türkiye'nin yatırım cenneti olarak reklamını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Abonelerin kalite, çeşitlilik ve uygun tarife bakımından en iyi hizmeti alabilmeleri için numara taşınabilirliği şart. Bu nedenle tüm cep telefonu numaralarının yer aldığı ve bütün operatörler tarafından kullanılabilecek Merkezi Referans Veri Tabanı sistemini AVEA ile satın alarak Telekomünikasyon Kurumu'na bağışlamaya karar verdik."