kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Canan kadar çalışkan değilim

23.02.2008
- Aranızda mesleki rekabet olmadı mı hiç?
- M.B:
TRT'de haber dairesi başkanıyken, Canan Hürriyet'in Ankara diplomasi muhabiriydi. Peşine muhabir takardım, haber atlamayalım diye...
- C.B: (Henry Alfred) Kissinger geldiği zaman Mehmet'e çok kızmışımdır. TRT'yi bıraktı, Günaydın'a geçti. Hürriyet, Günaydın iki rakip gazete. Kissinger'ı karşılamaya havaalanına gidiyorum, baktım o da gidiyor. Sen bir anda kalk Kisssinger'la fotoğraf çektir, beni atlat!
- M.B: Günaydın'da patladı, Hürriyet atladı... Gitmişim, başbakanla oturmuşum. Karşılıklı sohbet etmişim, bakanlar kurulu toplantısına girmişim, çıkmışım. Canan kaldırımda diğer muhabirlerle oturuyor. Çok eşitliği bozan bir durum diye çıkıştığım anlar oldu.
- C.B: "Ben kaldırım muhabirleriyle evlenmek için seninle evlenmedim," dedi bana. Hiç alınmadım. Bu mesleği kaldırımdan öğrendim. Gazeteciliğin polis muhabirliği safhasından tutun, her aşamasında çalıştım. Gazeteler, dergiler, ekler çıkardım. Nokta, Kadınca dergilerini çıkardım.
- M.B: Canan'ın fikri takibi iyidir. Çalışkandır. Ben onun kadar çalışkan değilim. Körle topal gibi birbirimizi tamamlıyoruz.