kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karımı hangi kelimenin delirteceğini bilirim

23.02.2008
- 40 yılda aranızda küskünlükler, evi terk etmeler oldu mu?
- M.B:
Evliliğin ilk beş senesi zordur. Alışkanlıklarınız, geldiğiniz evler farklı. Yemek düzeni bile farklı. Birbirimizi kendimize benzetmeye çalıştık. Bütün evliliklerde olur. Benzetemezsen zaten yürümez. Mahir Kaynak'ın bana söylediği bir söz vardır: "Ben karımı hangi kelimenin delirteceğini bilirim. O kelimeyi hiç kullanmam. Karım da beni hangi kelimenin delirteceğini bilir. O da bu kelimeyi hiç kullanmaz." Birini tanıdıkça, ayrılmanıza sebep olacak şeyleri de bilirsin.

- Sizin ayrılmanıza sebep olabilecek şeyler nedir?
- M.B:
Artık yok öyle bir şey. Canan'sız bir dünyayı düşünemiyorum. Tek vücut olmuşuz. Torunların, çocukların, beraber oluşturduğun çevre. Buna 'iç kale' diyorum. İç kale sağlam olduğu zaman dış dünyadaki fırtınalardan etkilenmezsin. İç kalemiz sağlam olduğu için problemler içeriye hiç yansımadı.
- C.B: Ne problem yaşarsa yaşasın, Mehmet hiç belli etmez. Evde her zaman sükûnet içinde, güleryüzlü, dışarda ne olursa olsun evde göstermeyen bir adamdır. İşten ayrılmıştır, telefonlar çalar, anlarım ki bir şey olmuştur, hiç hissettirmez. Dışarda bize karşı olan taarruzları evde hiç hissetmedik.