kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnce hat

Elektro- bağlama
Temel enstrüman. Titrek eko çıkardığı için aynı notaya bassanız dahi farklı ses duyarsınız. Gövde aksamı dut ve ardıç ağacından yapılır. Genellikle dört tellidir, ama Peçenekli Süleyman fişsiz ve özel aksamıyla yedi telli bağlama çalar.

Yıldızlar geçidi
VCD'de 26 türkücü var. Kaynana Semra'ya selam gönderilen albümü alırsanız yanında oynamak için dört kaşık hediye.

Kaşıksız çıkmam
Önce ismini yazdırıyorsun, bir 'bayan'la adın okunuyor. Yapman gereken kaşıklıktan iki kaşık alıp oynamaya başlamak. Racon bilirsen inerken sazcıya bahşiş bırakırsın.

Bana 5 ona 15
Oynamaya ara verip içmelisin. Erkeklerin içtiğine rakı bira (30 YTL), kadınların içtiğine 'Vol' (50 YTL) deniyor. Farkını hesap gelince anlıyorsun.

Hayvan da severiz icabında
Şirin penguen 10 YTL, mavi ayıcık 20. Tabii bu kâğıt üzerindeki fiyatlar. Kadınların arkadaşlarına aldırdığı hayvanların tekrar yuvalarına döndüğüne dair rivayet muhtelif.

Çaylar şirketten
Ama siz bunu jest olarak düşünmeyin. Eliniz cebe gitmediği için istenmiyor da olabilirsiniz.

Girişimci insan
Adı: İbrahim Akşit. Masanın üzerindeki kristal albümün içinde Turgut Özal'la çektirdiği fotoğraf var. Özal'ın sayesinde Türkiye'ye ilk halı sahayı getirdiğini söylüyor. Şimdi Yalı Eğlence Merkezi'nde...

Hesap verme zamanı
'Şu hesabı tazele' lafının duyulduğu oluyor. Bir küçük rakılı masadan 50 YTL'ye kalkarsınız ama cons yapıp üstü folyo kaplı rakı getirtmişseniz hesabınız katlanıyor.

Son durak mı dersiniz?
Gecede üç mekân yapıldığı sıkça görülüyor. Grup kalabalıklaştıkça eğlence de artıyor. Başlangıç Cebeci, devamı Maltepe, final genelde Ulus civarında oluyor.
Haberin fotoğrafları