kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Onlar sürekli tedavi altında

Şeker hastası Şeker
Şeker, hasta olduğu için terk edilmiş çok güzel bir av köpeği. İki yıl önce barınağa bırakıldığında yapılan tetkikler sonucunda şeker hastası olduğu tespit edilmiş. Hastalığından dolayı gözleri görmüyor. Düzenli olarak günde iki kere insülin iğneleri yapılıyor. Veterineri Elhan Atik, "İğnelerini yarım saat aksatırsanız koma hali oluşabiliyor," diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Üç kere çizgiden döndük. Şeker haftanın yedi günü gözetim altında tuttuğumuz köpeklerimizden biri. Yemekleri de farklı. Şeker hastalarına özel olarak imal edilen kuru mamalardan veriyoruz. Bunları da birkaç gönüllünün bağışlarıyla karşılıyoruz. Çünkü epey pahalı mamalar. Kendi imkânlarımızla bunu karşılamamız çok zor. Bu anlamda hep desteğe ihtiyacımız var."

Kronik böbrek hastası İhtiyar
Tam olarak yaşı bilinmemekle birlikte İhtiyar, adından da anlaşılacağı gibi çok yaşlı bir köpek. Büyükçekmece barınağına geleli tam dört yıl olmuş. Onu sokaktan tanıyanlar, 10-12 yıldır bildiklerini söylüyorlarmış. Yani en azından 14-16 yaşlarında... İhtiyar'ın kronik böbrek yetmezliği olduğunu söylüyor Veteriner Elhan Atik: "Birkaç kez peritoneal diyaliz yaptık kendisine. Son bir yıldır İhtiyar'a homeopati tedavisi uyguluyoruz. Yaşam kalitesi epey arttı. Kimi zaman ani gelişen ciddi tıkanmalar yaşıyor. Ardından günde 1.5-2 litrelik serumlarla kendine geliyor. Her seferinde bir arkadaşımız burada onun başında kalıyor. En son bir ay kadar önce ciddi bir problem yaşadık, toparladı ama. Yine döndü aramıza. Yaşama çok bağlı bir köpek."

Püskül'de kalp yetmezliği var
Golden kırması olan Püskül'de, 2007 ağustos ayında terk edildiği barınakta, kalp yetmezliği teşhis edilmiş. Düzenli tedavi edilmezse, şoka girebiliyor. Elhan Atik, Püskül'de doğal bir tedavi yöntemi olan homeopati uyguladıklarını söylüyor: "Almanya'dan bitkisel ilaçlar getirttik. Sabah akşam tabletlerini alıyor. Kalp ilaçları böbreklerde sorun çıkarabilir. Biz homeopatiyle barınağımızda bir kalp hastasını yaşatıyoruz."
Haberin fotoğrafları