kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İmambayıldı

Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ortasını bıçakla hafifçe oyun ve kızartın. Bir tavada soğanları kavurun. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarmısağı koyun ve soğanla birlikte kavurun. Şekeri de ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin. Hazırladığınız harcı patlıcanların oyulmuş kısmına bir kaşıkla doldurun. Üzerine birer dilim domates koyun. Bir miktar su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip fırında ya da ocakta orta dereceli ısıda pişirin.

MALZEMELER

*
6 adet patlıcan

* 3 adet soğan

* 3 adet domates

* 1 çay kaşığı şeker

* 1 su bardağı zeytinyağı

* 1 demet maydanoz

* 1 baş sarmısak

* Yarım limon n Tuz