kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polis ve vergi memuru bile hırsızlık çetesinde

Rıdvan TEZEL - Ferit ZENGİN
İstanbul'da lüks oto çalan çeteden 5 polis ve bir vergi memuru çıktı. 52 kişi yakalandı, 105 araç ile 4 bin hazır ruhsata el kondu..
İstanbul Valisi Muammer Güler, otomobil hırsızlığına yönelik "Kartopu" adıyla Türkiye genelinde düzenlenen operasyonda 52 kişinin yakalandığını, 60'ı lüks toplam 105 çalıntı, motor ve şasi numarası değiştirilmiş 'change' otonun ele geçirildiğini bildirdi. Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte yaptığı açıklamada, İstanbul ve değişik illerde otomobil çalan, araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek, bağlantılı oldukları kamu görevlileri vasıtasıyla sahte fatura ve vekaletnameler düzenleyerek usulsüz yeni tescil yaptırdıktan sonra bunları satan bir çeteye yönelik operasyon yapıldığını kaydetti. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, Sakarya, Tekirdağ, İzmir, Şanlıurfa, Karabük ve Kırklareli'de tespit edilen toplam 91 farklı adrese operasyon yapıldığını belirten Güler, 6'sı kamu görevlisi 52 kişinin yakalandığını ifade etti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 polisten 4'ünün İstanbul'un değişik ilçelerindeki trafik tescil bürolarında, 1'inin ise Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı öğrenildi. Operasyon sırasında kaçmaya çalışırken camdan düşerek ölen zanlı Ali Canbaz'ın, çete lideri S.G.'nin yardımcısı olduğu belirtildi.

8 VİLLALI ÇETE LİDERİ
Lüks oto hırsızlarının lideri olan S.G.'nin Kadıköy'de bir oto galerisinin ortağı ve 8 villa sahibi olduğu iddia edildi. Başında H.A.'nın olduğu 'Hırsızlık' ve İ.K. ile A.Ö.V.'nin lideri olduğu 'Sahtecilik' diye iki gruba ayrılan çetenin çalışma şekli polisi bile şaşırttı. Operasyonda başarılı olan polislerin ödüllendirileceği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları